Pericol în aval de Şiviţa

Pericol în aval de Şiviţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia s-a înrăutăţit şi în estul judeţului Galaţi, pe râul Prut, unde hidrologii au instituit codul roşu.

„Institutul Naţional de Hidrologie a instituit cod roşu şi pe râul Prut, sectorul amonte de acumularea Stânca Costeşti şi aval Şiviţa, pe teritoriul judeţului Galaţi. Avertizarea este valabilă până mâine, 1 iulie, la ora 16.00. De asemenea, Cod galben a fost instituit pe segmentul Drânceni-Oancea”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

Ieri dimineaţă, Prutul măsura la Oancea 424 de centimetri, cu 17 centimetri mai mult decât avea cu 24 de ore înainte. Trebuie să spunem că, acolo, cota de atenţie este la 440 de centimetri, cota de inundaţie este la 550 de centimetri, iar cota de pericol este la 600 de centimetri.

În aval, la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Giurgiuleşti, apele Prutului s-au infiltrat pe partea cealaltă a digului de protecţie Brateşul de Jos şi, pentru a atenua presiunea exercitată de râu asupra construcţiei hidrotehnice, lucrătorii SGA au reactivat potcoavele de contrapresiune, realizate pe latura uscată a digului.

„Digul Brateşul de Jos se află în faza a doua de apărare şi, în câteva puncte mai periculoase, este în faza a treia. Echipele noastre monitorizează, însă, 24 de ore din 24, evoluţia cotelor râului şi starea digului”, a declarat, ieri, directorul SGA Galaţi, Tudorel Trâmbiţaşu.

Explicaţie foto 1: Hidrologii au instituit Cod roşu şi pe Prut

Explicaţie foto 2: Lucrătorii SGA monitorizează non-stop starea digului Brateşul de Jos

Citit 1239 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.