Cât de cât bine în Valea Oraşului

Cât de cât bine în Valea Oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce luni a plouat aproape fără încetare, toată ziua, dar şi o parte din noapte, soarele care a răsărit, ieri, pentru prima oară după mai multe zile triste, a fost ca un semn bun pentru locuitorii din Valea Oraşului, care trăiesc deja de două săptămâni cu frica în sân să nu se inunde iar.

Din fericire, ploile nu au mai avut puterea celei de la începutul lunii, aşa că nu a mai fost cazul de locuinţe inundate. Totuşi, ieri, lucrătorii de la Apă - Canal curăţau gurile de canalizare din cartier, iar la Staţia de Pompare "13 Iunie" pompele duduiau pentru evacuarea apelor.

În curtea de pe strada Moruzzi nr. 70, ISU a adus o pompă pentru evacuarea apelor, care pur şi simplu ţâşnesc din pământ, pe principiul vaselor comunicante; alte 10 curţi din zonă se află în acelaşi pericol.    

Recensământ pentru eventuale evacuări

Având în vedere prognozele hidrologice care anunţă că Dunărea, la Galaţi, va depăşi cota istorică înregistrată în 2007, respectiv, 657 de cm, locuitorii din Valea Oraşului au fost intervievaţi, ieri, de poliţiştii de proximitate şi de jandarmi, pentru a se afla exact numărul celor care ar avea nevoie de cazare, în cazul în care s-ar impune evacuări.

Din cele 7.201 persoane intervievate, 1.287 de gălăţeni au spus că nu au unde să doarmă dacă ar fi evacuaţi din case.

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a declarat, pentru "Viaţa liberă", că există suficiente locuri de cazare în căminele şcolare din oraş, care au şi cantine, astfel încât posibilii sinistraţi să nu ducă lipsă de mâncare caldă, „asigurată cu fonduri de la Primăria Galaţi”.

Citit 1399 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.