Apă Canal pregătește un „pui” de proiect de 48 milioane euro

Apă Canal pregătește un „pui” de proiect de 48 milioane euro
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Joi dimineață, la sediul operatorului regional Apă Canal SA Galați, a avut loc prezentarea studiului de fezabilitate și a documentațiilor de atribuire pentru investiții în infrastructura de apă și canalizare, investiții ce se vor realiza în municipiul Galați și comuna Matca. Este vorba, de fapt, de faza pregătitoare a unui proiect complementar, de aproximativ 48 milioane de euro, un "pui" al proiectului de 180 milioane de euro derulat de Apă Canal, prin Programul  Operaţional Infrastructură Mare, în județul Galați.
Proiectul cel "mic" prevede, la nivelul municipiului Galați, reabilitarea conductei de aducțiune (zona Liești), pe o lungime de 2,5 km, precum și reabilitarea a 4,6 km de rețele de distribuție apă.
Grosul lucrărilor va fi axat pe comuna Matca, "un UAT care a rămas foarte mult în urmă din acest punct de vedere", după cum a afirmat directorul general al Apă Canal, Gelu Stan. Aici vor fi extinse conducta de aducțiune (8,9 km), rețeaua de distribuție a apei (circa 97 km) și rețelele de canalizare și conductele de refulare (pe o lungime totală de aproximativ 101 km). Tot în comuna Matca vor fi construite două rezervoare de înmagazinare a apei potabile, două stații de pompare a apei potabile și 20 de stații de pompare a apei uzate.
Valoarea estimată a investițiilor este de circa 48 milioane de euro. Finanțarea se va realiza din fonduri UE (38 milioane de euro), de la bugetul de stat (5,9 milioane de euro), din bugetele locale (0,9 milioane de euro) și din contribuția Apă Canal Galați (circa 2,9 milioane de euro).
La conferința de presă au mai participat președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, primarul Ionuț Pucheanu, viceprimarul Sorin Enache și primarul comunei Matca, Gheorghe Marin.

Citit 2938 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 02:39

3 comentarii

 • postat de Marian sts
  Vineri, 15 Aprilie 2022 12:16
  178.138.35.***
  Dacă ar fi putina transparență ce bine ar fi .speram tehnologia blockchain sa fie folosita măcar peste 20ani.pentru transparență. Sa știm exact cati angajați are apa canal ce salarii ce venituri .ce cheltuieli. Detaliate
  1
  8
  Raportează
 • postat de Lucian
  Vineri, 15 Aprilie 2022 09:17
  86.124.201.***
  Este doar pură coincidență faptul că primarul comunei Matca a trecut la PSD.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 15 Aprilie 2022 06:23
  5.13.133.***
  Pai daca scumpesc apa dupa bunul plac , nu e de-a ajuns catoate sant scumpe mai scumpesc si apa dar mai e o sincopa tot ce consumi ca apa o treime din pretul metrului cub il platesti la scurgere , adica cat ai consumat platesti exact cat ai evacuat in canalizare , stati linistiti ca banii curg fara sava deranjati prea mult.
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.