Carne şi preparate fără… provenienţă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o acţiune specifică de control la SC Ghinecon SRL din Tălpigi, o echipă de comisari ai Gărzii Financiare a descoperit unele (i)legalităţi... penale.

Controlul a vizat relaţiile comerciale desfăşurate de administratorii societăţii gălăţene, în cursul anilor 2009 şi 2010, cu mai multe firme din ţară. E vorba de Achizit Com Group, Samcom AS, Ruthtimas Company şi  Dadycom, toate fiind societăţi cu răspundere limitată din Botoşani. În acelaşi timp, a fost verificată şi realitatea achiziţiilor de carne şi produse din carne din perioada menţionată.

Care a fost rezultatul verificărilor? Prima constatare a fost aceea că, în perioada martie 2009-octombrie 2010, la Ghinecon SRL s-au înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii de carne şi produse din carne în valoare totală de 2.211.048,27 lei.

Problema a fost că pentru marfa tranzacţionată n-au fost prezentate documente de provenienţă, care să fie emise conform prevederilor legale în vigoare. În fapt, au fost documente care nu au fost recunoscute de furnizorii înscrişi în facturi.

Tocmai din această cauză, echipa de control a stabilit prin estimare obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat rezultate din înregistrarea în evidenţa financiar-contabilă de documente care nu au la bază operaţiuni reale, prejudiciul total creat bugetului de stat fiind în acest caz de 665.301 lei.

Din câte am aflat de la conducerea Gărzii Financiare – Secţia Galaţi, pentru recuperarea prejudiciului constatat s-a şi emis deja, prin Direcţia Finanţelor Publice Galaţi,  o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii care se impun, deşi, nu-i aşa?, „ce-a mâncat lupu’ e bun mâncat!”.

Citit 821 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.