Reprezentanții Casei Regale a României sosesc cu Trenul Regal la Galați

Reprezentanții Casei Regale a României sosesc cu Trenul Regal la Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Trenul Regal, în care se vor afla Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, va sosi în Gara Galați marți, 10 mai 2022, la ora 16,14. După încheierea ceremonialului sosirii la Galați, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, Trenul Regal va face o călătorie simbolică de 10 Mai 2022, zi legată de trei momente istorice importante: începutul domniei Regelui Carol I, câștigarea Independenței de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Trenul Regal va pleca la ora 11,00 din Gara Regală Băneasa și va opri în: în Gara Ploiești Sud, la ora 12,10; Gara Buzău - ora 13,31; Gara Brăila - ora 15,24; Gara Galați – ora 16,14.

„Suntem onorați să întâmpinăm Familia Regală și apreciem deschiderea de a veni la Galați cu Trenul Regal, un simbol și un adevărat muzeu. Mă bucur că orașul nostru a fost ales în premieră ca destinație în acest itinerariu,” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați. Cu acest prilej, sediul Primăriei municipiului Galați va găzdui, în parteneriat cu Consiliul Județean, și o expoziție de fotografie din colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Reprezentanții Casei Regale a României vor rămâne în oraşul nostru până pe 11 mai 2022, când vor vizita sediul Crucii Roșii Române la ora 11,00, Centrul de zi pentru copii „Sfântul Spiridon” la ora 12,00 și Combinatul Siderurgic Liberty Galați, la ora 13,00.

La sediul Combinatului Liberty Steel din Galați, în numele Fundației GFG, va avea loc un eveniment organizat în onoarea Familiei Regale, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României și distinși reprezentanți ai Casei Regale a României. Potrivit informațiilor comunicate de organizatori, este vorba de "un eveniment care va aduce împreună angajații și copiii lor, oficiali, profesori și elevi, importanți membri ai comunității noastre, dar și câțiva refugiați din Ucraina care au primit asistență din partea Fundației GFG".

Fără întârzieri, asigură CFR

Trenul Regal va sosi în stația Galați, marți, 10 mai, la ora stabilită, fără întârziere, au precizat pentru „Viața liberă” reprezentanții CFR SA.

„Programul de circulație al Trenului Regal, pentru ziua de marți, 10 Mai 2022, a fost stabilit conform solicitărilor reprezentanților Casei Regale, ora de sosire în stația CF Galați fiind 16,14. Totodată, menționăm faptul că, marți 10 Mai 2022, circulația Trenului Regal nu va fi afectată de lucrările de reabilitare a pasajului rutier Metalurgica, situat peste calea ferată Buzău - Buzău Sud, în zona km 130+446”, se arată în răspunsul citat.

CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară, va coordona graficul de circulație al Trenului Regal, conform programului stabilit de reprezentanții Casei Regale, program care vizează inclusiv minutele de staționare (10 minute/stație CF, conform programului oficial) în gările Ploiești Sud (ora 12,10, plecare 12,20), Buzău (ora 13,31, cu plecare ora 13,41), respective Brăila (ora 15,24, cu plecare ora 15,34) și sosire în stația CF Galați, la ora 16,14, menționează reprezentanții CFR.

Citit 3330 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 02:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.