Agresivitate și consum de alcool printre șoferii de taxi

Agresivitate și consum de alcool printre șoferii de taxi
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

În ciuda faptului că au crescut tarifele, mulți taximetriști nu oferă condiții civilizate și sigure de transport, punând în pericol grav siguranța călătorilor, dar și pe a celorlalți participanți la trafic. În doar două zile, polițiștii au avut ocazia să depisteze o mulțime de abateri în rândul șoferilor de taxi, dar și printre cei care practică transportul alternativ, agresivitatea, încălcarea flagrantă a regulilor rutiere și, nu în ultimul rând, consumul de alcool fiind în top.

Scumpă și riscantă, așa pare să fi devenit o călătorie cu taxiul în Galațiul anului 2022, în condițiile în care, în decurs de numai 48 de ore, polițiștii au putut să constate, fără prea mari eforturi, 160 de abateri în trafic comise de șoferii care lucrează în acest regim de transport, precum și în cel de transport alternativ. Cea mai mare parte a amenzilor, care au totalizat peste 70.000 de lei, a fost dată pentru încălcarea Codului Rutier de către șoferi, mulți ignorând o gamă largă de reglementări, de la staționare la conduită în trafic și până la consumul de alcool. 55 de sancțiuni au fost aplicate celor dovediți că au încălcat legislația privind transportul în regim de taxi și transportul alternativ. Câțiva șoferi au rămas fără documentul care le dă dreptul să se urce la volan și implicit să își câștige pâinea, după ce au încălcat grav regulile, chiar sub nasul polițiștilor. "Au fost reținute cinci permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase șase certificate de înmatriculare. Totodată, au fost retrase nouă autorizații taxi", au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Țâfnoși și beți

Motivele care au stat la baza unor sancțiuni, contravenționale sau penale, au fost cât se poate de serioase. Bunăoară, unul dintre șoferii amendați, un taximetrist de 26 de ani, a "ocolit" pe trecere mai mulți pietoni, cărora nu le-a dat prioritate, iar când a plecat de pe loc, a făcut-o într-un mod evident agresiv. A primit o amendă de 2.320 de lei și i-a fost reținut permisul pentru 90 de zile.
Cu o amendă aproape la fel de mare s-a ales un alt taximetrist din Galați, care nu avea atestat, dar circula cu lampa scoasă din funcțiune și nu avea nici afișat la loc vizibil, în mașină, ecusonul taxi cu nume, prenume și fotografie. A primit o amendă de 2.000 de lei și i-a fost retrasă autorizația de taxi.
Cel mai rău a pățit-o un taximetrist de 41 de ani, depistat pe Faleză. Oprit în trafic, bărbatul a dovedit o inconștiență nebună prin valoarea alcoolemiei cu care se urcase la volan pentru a transporta persoane contra cost. Etilotestul a arătat o concentrație de 1,40 la mie alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fot dus la spital pentru recoltarea de probe biologice și nu mai are voie să conducă. El este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului și riscă, pe lângă pedeapsa cu închisoarea între 1 și 5 ani, și anularea permisului.

Citit 1625 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 01:00

5 comentarii

 • postat de Lucian Barbu
  Joi, 19 Mai 2022 15:25
  86.124.123.***
  Pentru cunostintele dv. trebuie sa stiti ca atunci cand folosesc una din masinele societati in interes personal ,fiind administrator ,masina trebuie sa fie dezechipata adica fara lampa si nu am nevoie de atestat .
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cristian
  Miercuri, 18 Mai 2022 19:56
  5.13.167.***
  Oau, chiar așa?
  Eu merg zilnic cu taxiul, am mii de comenzi la una din cele mai mari companii de taxi din Galați și nu am întâlnit până acum ce scrieți dumneavoastră aici.
  Poate sunt câteva cazuri izolate, dar asta nu înseamnă că toți taximetriștii sunt așa.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Taximetrist înfuriat de colegii din stradă
  Miercuri, 18 Mai 2022 19:07
  5.14.152.***
  Foarte bine! Aceste controale ar trebui făcute zilnic printre taximetriști și cei ce fac taximetrie "alternativ" ( fără asigurare de persoane și bagaje, fără tarife expuse vizibil),fără atestate profesionale și mai rău, beți la volan. Am cerut tarife dar nu oferim nimic. Felicitări polițiștilor pentru acțiune! Mă repet, aceste controale să fie făcute zilnic și prin stațiile TAXI.
  1
  5
  Raportează
 • postat de multumim
  Miercuri, 18 Mai 2022 13:05
  89.39.81.***
  orice padure are uscaciunile ei. asta nu inseamna ca e putreda toata....organul de control daca nu ar gasi cazuri de felul asta si-ar pierde activitatea muncii, implicit locurile de munca. hai sa fim seriosi, marea majoritate sint cu raspundere si corecti. organele platite din bani publici sa prinda uscaciunile si sa-i indeparteze de fenomen.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Radler
  Miercuri, 18 Mai 2022 12:26
  194.105.20.***
  Vedeti domnilor polititsti de la rutiera si nu numai ...daca se fac controale se gasesc foarte multe nereguli ( si unele foarte grave) , circul zilnic prin oras cu masina si vad cate prostii/ magarii si tupeu au acesti taximetristi . Un pic calare pe ei . â
  Prezenta politiei rutiere pe strazi ......face bine .
  6
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.