Traian Băsescu, din nou pe dig

Traian Băsescu, din nou pe dig
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, digul de apărare de la Galaţi * Şeful statului  a concluzionat că acesta va rezista vârfului de viitură aşteptat sâmbătă * Băsescu i-a urat sănătate unei jurnaliste însărcinate *

Preşedintele Traian Băsescu a sosit aseară, în jurul orei 18:30, la Galaţi, cu elicopterul. După ce a aterizat la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, de lângă Turnul de Televiziune, şeful statului s-a îndreptat direct către digul de apărare construit în sud-estul oraşului.

Traian Băsescu a fost întâmpinat, la Palatul Navigaţiei, de secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, de adjunctul şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general maior Liviu-Viorel Nemeş, coordonatorii nucleului de criză de la Galaţi, precum şi de prefectul Cosmin Păun.

Delegaţia a luat-o la pas, pe dig, până la Grupul Şcolar Industrial de Marină, unde şeful statului a făcut primele declaraţii, spunând că Galaţiul va fi ferit de inundaţii.

„Eu cred că s-a făcut maxim ce se putea face şi maxim ce trebuia făcut, fără niciun rabat legat de risc. Slavă Domnului, a rezistat şi digul pentru că asta e legată de incertitudinea pe care ţi-o dă orice construcţie hidrotehnică care stă sub presiune atâta amar de vreme. Convingerea mea este că Galaţiul e în afara riscului de inundare”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a vizitat apoi hidrobarajul din estul oraşului, care i-a întărit convingerea că viitura care se propagă pe Dunăre nu le va crea probleme gălăţenilor.

„Şi digul suplimentar este gata. Cred că gălăţenii pot dormi liniştiţi. Nu sunt semne că ar ceda digul, deci tot omul poate să fie liniştit. Mai mult decât atât, este exclusă în momentul de faţă orice spargere de dig oriunde în altă parte, ca să fie savat Galaţiul. Galaţiul nu va fi povară pentru nimeni”, a afirmat Traian Băsescu, adăugând că a sosit la Galaţi pentru a doua zi consecutiv „ca să fie oamenii convinşi că nu se va întâmpla nimic rău”.

Militarii şi-au făcut datoria

Şeful statului a fost întrebat de jurnalişti dacă militarii, jandarmii şi pompierii din Galaţi şi din alte judeţe – care au lucrat non-stop, timp de 36 de ore, la ridicarea digului de la Galaţi – pot fi consideraţi eroii zilei. Preşedintele a răspuns că aceştia şi-au făcut datoria.

„Şi-au făcut datoria. Mulţumirile mele pentru structurile care ţin de CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) sunt oricum permanente”, a spus Traian Băsescu, precizând că mobilizarea forţelor militarizate la Galaţi a fost proba că statul se poate bizui pe ele.

„Galaţiul este în primul rând proba că atunci când instituţiile statului sunt mobilizate – şi nu trebuie să avem jenă să mobilizăm nici Jandarmeria, nici Armata, pentru că sunt structuri ale statului român – când avem nevoie, ne putem bizui pe ele”, a spus Băsescu.

Lărgirea bazei de impozitare, preferabilă creşterii TVA

Şeful statului a vorbit şi despre creşterea TVA, spunând că el a fost împotriva acestei măsuri, preferând lărgirea bazei de impozitare.

„Se putea găsi soluţia lărgirii bazei de impozitare. Ar fi fost mult mai bine inclusiv pentru cei afectaţi de lărgirea bazei de impozitare. Puteam merge pe obiectivul de a ne atinge ţinta de inflaţie de 3,5%. Acum s-a dus, am aruncat-o în aer” a afirmat preşedintele.

„Fată sau băiat?”

La momentul declaraţiilor de presă, Traian Băsescu a observat că o jurnalistă este însărcinată şi i-a spus: „Hai că ţie îţi dau declaraţie separat”.

A întrebat-o apoi despre sexul copilului. „Băiat? Să-şi trăiască!”. La final, a chemat-o şi a invitat-o să-i adreseze o întrebare, iar jurnalista l-a întrebat dacă nu poate face o excepţie pentru ea, scutind-o de reducerea cu 15% a indemnizaţiei de creştere a copilului.

„Nu. Să fie sănătos!”, a răspuns, râzând, preşedintele Traian Băsescu, după care s-a urcat la bordul navei „Tudor Vladimirescu”, acostată în apropierea Palatului Navigaţiei.

Citit 1273 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.