Pleacă jandarmii, scade şi apa

Pleacă jandarmii, scade şi apa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei 350 de jandarmi veniţi din Bucureşti, Ploieşti şi Tecuci au terminat ieri digul şi au plecat spre casele lor * Nivelul Dunării a scăzut cu cinci centimetri, cota actuală fiind de 675 centimetri *

„Jandarmii sosiţi din celelalte judeţe au venit la Galaţi exclusiv pentru a ajuta la construirea digului din saci cu nisip. Ieri, această operaţiune s-a terminat, iar trupele au plecat. La faţa locului, de pază la dig, au rămas cei 75 de jandarmi gălăţeni, alături de celelalte forţe de ordine”, declară Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

În ceea ce priveşte nivelul fluviului – veştile sunt încurajatoare pe toate fronturile: cota a scăzut cu cinci centimetri, ajungând să măsoare 675 centimetri, iar pe Drumul Naţional 25 apa măsoară maxim 50 de centimetri, după ce luni ajungea la 1,5 metri.

Trafic în continuare restricţionat pe DN 25 şi în Port

„Nu putem încă să dăm drumul la circulaţie pe DN 25, dar este evidentă îmbunătăţirea situaţiei”, explică comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi şi continuă:

„Patrulele noastre îşi ocupă în continuare posturile de informare de la Şendreni, Movileni, Independenţa, Piscu, la ieşirea din Galaţi şi către ArcelorMittal”.

„Poliţiştii de aici îi informează pe participanţii la trafic referitor la restricţiile de circulaţie încă în vigoare. În ceea ce priveşte traficul restricţionat din zona Portului – această decizie se menţine, ea urmând să fie reanalizată în fiecare dimineaţă, în cadrul Comitetului de Urgenţă”.

În unele locuri din zona Şendreni apa s-a retras atât de mult, încât pe DN 25 de-abia dacă se mai zărea o baltă măsurând cinci centimetri.

De asemenea, îmbucurător este faptul că Dunărea i-a îngăduit judeţului nostru să-şi ia o zi de repaus, lucru îndelung aşteptat de forţele participante la operaţiunile de salvare.

Citit 1023 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.