Conferința Națională a bibliotecarilor din România. Premii naționale pentru Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Conferința Națională a bibliotecarilor din România. Premii naționale pentru Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” din Galați este foarte apreciată nu doar de cititorii care îi calcă pragul, dar și de membrii breslei din care face parte. După succesul internațional unde a câștigat prestigiosul titlu Marca Patrimoniului European pentru clădirea monument în care își desfășoară activitatea – Palatul Comisiei Europene a Dunării, aceasta a mai obținut de curând încă două premii naționale.

Săptămâna trecută s-a desfășurat Conferința Națională a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), organizată de Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” din Deva, județul Hunedoara. În cadrul Conferinței s-au prezentat mai multe proiecte – exemple de bună practică, unde Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” din Galați a prezentat proiectul ”school RURAL - Școala de vară pentru copiii din mediul rural”.

În ultima zi a conferinței s-au anunțat premiile ediției, iar Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”  a primit premiul pentru proiectul ”În sprijinul comunității locale”, un program care s-a desfășurat anul trecut la sediul central și cele două filiale, program prin intermediul căruia gălățenii au fost sprijiniți și învățați să se înscrie în platforma națională de vaccinare împotriva COVID-19, să se programeze pentru vaccin, să obțină certificatul verde, să-și creeze conturi pe Ghișeul.ro, să-și plătească online taxele și impozitele, să-și achite online facturile la utilități, să se programeze pentru schimbarea actelor de identitate și multe altele. Proiectul a obținut premiul pentru „Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă”, atât pentru activitatea desfășurată în bibliotecă, cât și pentru interacțiunea deosebită cu membrii comunității.

Cel de-al doilea premiu a fost obținut la Categoria „Cel mai bun articol/studiu de specialitate” pentru articolul semnat de scriitorul, criticul literar și bibliotecarul Adi Secară „Un exordiu la proza lui Liviu G. Stan”, în Colocvii dunărene, an. 1, nr. 7-8, sept. - oct. 2021.

Premiile vor fi decernate efectiv de către conducerea ANBPR în toamna acestui an, în cadrul unei conferințe care va fi organizată, cel mai probabil, în luna octombrie.

Citit 611 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.