Reguli noi pentru afișarea reducerilor de preț

Reguli noi pentru afișarea reducerilor de preț
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Începând de sâmbătă, 28 mai, comercianții care anunță reduceri de preț vor fi obligați să afișeze la raft, pe lângă reducerea respectivă, și cel mai mic preț practicat pentru produsul redus, în ultimele 30 de zile. Nerespectarea noilor reguli va atrage amenzi de la 5.000 la 30.000 de lei, conform Hotărârii de Guvern aprobate, pe 25 mai, pentru modificarea și completarea HG nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare.

În cazul bunurilor perisabile și care se deteriorează rapid, intervalul de referință nu mai e de 30 de zile, ci de zece. Pentru produsele prezente pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piață, înainte de data aplicării reducerii. Dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț.

Pentru produsele vândute în regim de outlet, au fost introduse prevederi mai detaliate privind informațiile destinate consumatorilor legate de reducerile de preț. Documentul introduce și o serie de sancțiuni, stabilite în funcție de natura, gravitatea, amploarea și durata încălcării.

Citit 1621 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2022 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.