De Ziua Eroilor, slujbe de pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru patrie (FOTO)

De Ziua Eroilor, slujbe de pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru patrie (FOTO)
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La Praznicul Înălţării Domnului, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie au fost pomeniţi eroii neamului românesc şi au fost organizate ample manifestări liturgice şi cultural-artistice pentru cei care s-au jertfit „câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român“.

De asemenea, slujbe de pomenire au fost oficiate, după Sfânta Liturghie şi la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului.

”În ziua praznicului Înălţării Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În prelungirea Sfintei Liturghii a fost organizată tradiţionala procesiune închinată eroilor patriei.

Alaiul s-a format la biserica „Înălţarea Domnului“ din municipiul Galaţi, unde chiriarhul locului împreună cu slujitorii sfintelor altare, foarte mulţi credincioşi, oficialităţi locale, tineri seminarişti şi mulţi elevi de la şcolile gălăţene cu steguleţe tricolor în mâini, au am mers pe Bulevardul George Coşbuc către Cimitirul „Eternitatea“.

La Monumentul închinat Eroilor Neamului din acest cimitir gălăţean, după intonarea Imnului de Stat al României a fost săvârşită cuvenita slujbă de pomenire.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a evocarea semnificaţia Zilei Eroilor şi au fost depuse jerbe şi coroane de flori”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, au fost trase trei salve de foc, iar pe aleea principală a cimitirului a avut loc defilarea gărzii de onoare în acordurile muzicii militare.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 1058 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.