Sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi că nu li se respectă drepturile salariale

Sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi că nu li se respectă drepturile salariale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Angajații din educație vor primi în medie, de la 1 iulie, "65 de lei net pentru fiecare salariat", sumă ce reprezintă "o altă formă de umilire a personalului din educație", afirmă cele trei mari organizații sindicale din educație - Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federația Națională Sindicală "Alma Mater", într-un comunicat de presă comun. Acestea "condamnă ferm atitudinea membrilor Executivului, care au refuzat până la această oră o cale de dialog social, după protestul organizat pe 25 mai, în fața sediului Guvernului României" și amenință cu proteste de amploare în septembrie.
"În ciuda mult trâmbițatelor majorări salariale anunțate de coaliția de guvernare, angajații din educație vor primi, în realitate, începând cu data de 1 iulie 2022, doar o pătrime din diferența rămasă de acordat, ceea ce înseamnă, în medie, 65 de lei net pentru fiecare salariat. Această sumă reprezintă o altă formă de umilire a personalului din educație! Opinia publică trebuie să știe că aplicarea integrală a Legii salarizării nu ar acoperi nici măcar jumătate din rata reală a inflației, motiv pentru care, cu legitimitate, salariații din învățământ solicită Guvernului României ca, pe lângă aplicarea integrală a Legii 153/2017, să aplice și o indexare a salariilor, așa cum procedează guvernele din țările unde există interes ca populația să fie protejată, astfel încât să fie acoperită creșterea alarmantă a prețurilor!", spun sindicaliștii din învăţământ.

Citit 677 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 06:56

3 comentarii

 • postat de Ioan
  Marți, 07 Iunie 2022 14:32
  89.137.224.***
  Adică Second hend Universiti da.
  O să ajungem in Epoca de Piatră.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Profesor sindicalist
  Luni, 06 Iunie 2022 21:11
  89.39.81.***
  Salariații din învățământ sunt împărțiți astfel: Unii, foarte puțini, vor să nu se protesteze; ceilalți, foarte mulți, vor să se protesteze dar sa protesteze alții. Foarte greu au fost atrași cei câțiva care au participat la pichetare pe data de 25 mai. Și la greva de avertisment de la începutul anului, mulți au semnat dar puțini au participat. Spun unii că liderii de sindicat sunt vânduți politicului. Domnule „ok”, probabil că nu ești sindicalit și cred că știu cine ești. De ce nu ai venit la protest? Chiar dacă nu ești sindicalist, unul din cele două sindicate din invățământul gălățean te-ar fi luat pe cheltuiala sa la protest.
  0
  1
  Raportează
 • postat de In rest e totul ok
  Luni, 06 Iunie 2022 09:10
  5.13.215.***
  Liderii de sindicat sunt vanduti,se pare, politicului.
  Greve importante nu au mai avut loc de foarte multi ani,totul s-a degradat in invatamant.
  Se pare ca toata lumea este multumita,dar apoi se mira de calitatea indivizilor din Romania
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.