S-a prelungit perioada de înscriere la clasa pregătitoare

S-a prelungit perioada de înscriere la clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Calendarul de înscriere la clasa pregătitoare, etapa a II-a, pentru anul școlar 2022-2023 a fost modificat, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Astfel, validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor se face în perioada 8 iunie – 22 iunie 2022. Înainte de această modificare, validarea cererilor-tip se desfășura între 31 mai și 7 iunie.

„În cererea-tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile”, prevede art. 24 alin. (3) din metodologie.

Cea de-a doua modificare se referă la perioada în care are loc procesarea la nivelul școlilor a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, precum și completarea în aplicația informatică a datelor din cererile-tip de înscriere. Acestea vor avea loc între 23 și 28 iunie 2022. Înainte de modificare, procesarea cererilor la nivelul școlilor și completarea în aplicația informatică erau programate în zilele de 8 și 9 iunie.

Listele finale ale copiilor înscriși la clasa pregătitoare vor fi afișate la fiecare școală pe data de 29 iunie, potrivit ordinului menționat anterior. În varianta inițială a calendarului, listele finale erau publicate pe 10 iunie. Acest lucru înseamnă că părinții vor afla de-abia la finalul lunii iunie clasa în care a fost repartizat copilul.

Citit 747 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.