Fostul prorector arestat pentru delapidare a ieșit din arest. Ce a decis Curtea de Apel

Fostul prorector arestat pentru delapidare a ieșit din arest. Ce a decis Curtea de Apel
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O săptămână a stat în arestul Poliției fostul prorector de la ”Dunărea de Jos”, acuzat de delapidarea în formă agaravantă a fondurilor instituției și falsuri în formă continuată. Dragoș Alexandru Opreanu, arestat de Tribunalul Galați vineri, 3 iunie, la propunerea procurorilor, care au cerut ca fostul prorector să stea după gratii 30 de zile, a atacat decizia, iar Curtea de Apel a decis joi, 9 iunie, că măsura a fost prea drastică.

Completul de apel a desființat decizia Tribunalului, apreciind propunerea de arestare ca nefondată, și a dat, încă o dată, dovadă de clemență: a dispus la Opreanu să meargă acasă, în arest la domiciliu pentru următoarele 24 de zile, timp în care va fi în continuare cercetat pentru faptele comise în decursul a cinci ani, în care a ”strâns” peste 270.000 de lei, bani din bugetul Universității.

Decizia Curții este definitivă și va atârna greu la pronunțarea sentinței finale, mai ales dacă, pe parcursul judecății, Opreanu va beneficia de măsuri tot mai permisive sau va fi lăsat în libertate.

Citit 2209 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.