Coadă la ajutoarele alimentare pentru persoanele cu dizabilități

Coadă la ajutoarele alimentare pentru persoanele cu dizabilități
Imagine dezolantă în Piața Țiglina I
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Dezolantă este imaginea oamenilor înghesuiți în parcarea laterală din Piața Țiglina I, în prima zi de distribuire a pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene către persoanele cu dizabilități – handicap gradul I și handicap gradul II, la nivelul municipiului Galați. Aceste alimente se vor distribui în limita stocului disponibil, prin urmare, persoanele cu dizabilități și aparținătorii acestora au format o coadă lungă și groasă, sperând că vor apuca și ei din produsele alimentare comunitare.

O imagine nespus de tristă, dar cât se poate de reală ne-a fost transmisă vineri, 10 iunie 2022, de către un cititor al ziarului „Viața liberă”. Fotografia a fost realizată la coada formată în parcarea laterală din Piața Țiglina I, unde a început distribuirea pachetelor cu alimente – tranșa 4 din partea Uniunii Europene către persoanele cu dizabilități – handicap gradul I și handicap gradul II, la nivelul municipiului Galați.

Am încercat să aflăm de la Primăria Galați dacă nu se putea găsi o modalitate civilizată – care să nu implice statul la coadă – pentru persoanele cu dizabilități și aparținătorii acestora. De pildă, programarea lor sau livrarea direct acasă a pachetelor. Reprezentanții administrației locale ne-au explicat că, potrivit prevederilor legale, produsele alimentare comunitare prin programul POAD 2019/2022 sunt destinate în primul rând beneficiarilor venitului minim garantat și ai alocației pentru susținerea familiei. Iar în măsura în care mai rămân, sunt distribuite persoanelor cu handicap, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Pentru a fi siguri că apucă, oamenii s-au grăbit încă din prima zi și au stat la coadă. Dovadă că, vineri, până la prânz, fuseseră distribuite aproximativ 350 de pachete cu alimente. Programul de distribuire este de luni până vineri, în intervalul 8,00-16,00.

Citit 4468 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.