Noii judecători ai CCR au depus jurământul

Noii judecători ai CCR au depus jurământul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Noii judecători al Curţii Constituţionale (CCR), Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scântei şi Bogdan Licu, au depus jurământul la Palatul Cotroceni, sâmbătă, 11 iunie. Bogdan Licu a fost ales de Camera Deputaților, la propunerea PSD, în locul lui Valer Dorneanu. Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura-Iuliana Scântei ca judecător al CCR. USR a contestat la CCR cele două numiri, însă sesizările au fost respinse. Mihaela Ciochină a fost propusă de președinție. Mandatul lor este de nouă ani.

"Vă doresc noilor judecători constituţionali mult succes. Vă felicit şi vă doresc să faceţi aşa cum aţi jurat. Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la bun sfârşit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituţionali care îşi continuă mandatul şi tuturor împreună vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei oficiale.

Citit 966 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iunie 2022 17:18

1 comentariu

 • postat de Mircea
  Duminică, 12 Iunie 2022 10:39
  86.124.202.***
  Cei vechi s-au indestulat destul. E randul unei noi generatii de ,,infometati,, . Nu va faceti planuri ca tot privilegiile smecherilor din parlament si nu numai vor fi aparate si de noua garda. Restul.....ramane ca si pana acum....,,Fa-te ca lucrezi Mircea ,,
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.