A fost diagnosticat al treilea caz de variola maimuței, în România

A fost diagnosticat al treilea caz de variola maimuței, în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

​Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani care s-a prezentat marți, 14 iunie, la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Bărbatul a rămas internat, dar starea sa de sănătate este bună.

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat oficial, în România, marți - un bărbat în vârstă de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București, săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat pe 14 iunie că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare, potrivit unei informări a Ministerului Sănătății, citat de Hotnews.ro. În acest caz, a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Ministerul Sănătăţii anunţase, luni, 13 iunie, primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România - un bărbat în vârstă de 26 de ani, din București.

„Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi (13 iunie - n.r.), în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu patru zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună”, anunța Ministerul Sănătăţii.

Citit 1226 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.