Cele mai puține locuri de muncă vacante din acest an
Foto: Marian Calestru

Cele mai puține locuri de muncă vacante din acest an
Imagine de la ultima Bursă a locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Numărul locurilor de muncă vacante înregistrate în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați era joi, 16 iunie, de numai 89, cel mai mic din acest an. Cu siguranță, acesta nu este numărul real al "joburilor" vacante, ci doar cel declarat. Deși legea prevede ca posturile vacante să fie declarate la AJOFM, nu toți angajatorii fac acest lucru, pentru că legea nu prevede și sancțiuni pentru cei care nu le anunță.

Cu mai puțin de o lună în urmă, la Bursa generală a locurilor de muncă organizată pe 20 mai în municipiile Galați și Tecuci, au fost oferite 1.264 de locuri de muncă. La felul în care "zburdă" economia gălățeană, este imposibil ca aceste posturi să se fi ocupat deja și să rămână numai 89.

Dintre posturile declarate vacante joi, 40 erau pentru muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții, fiind solicitate studii generale. Alte 20 de locuri erau pentru supraveghetor jocuri (casino) la o firmă care oferea și zece locuri pentru femeie de serviciu. Aceste ultime 30 de locuri erau destinate încadrării în muncă a persoanelor provenite din Ucraina. Oferte cu mai mult de un loc erau disponibile pentru ajutor bucătar (2) și lucrător salubrizare spații verzi (6).

Angajări la Trustul de Presă „Dunărea de Jos” (detalii)

Citit 3298 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.