Galațiul are propriul David Popovici. PSD, ăsta bazin electoral!

Galațiul are propriul David Popovici. PSD, ăsta bazin electoral!
Mostră de bazin. Electoral. La mitingul lui Dragnea, din 2019
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cum stați cu personificarea? Sătui după laudele din ultima perioadă la adresa unui campion cum rar se poate vedea, am săpat după performerii noștri. Ce ne-a ieșit, se poate vedea în textul alăturat.

Știm tot despre David

Pandemia s-a dus la vale, despre războiul din Ucraina se mai vorbește pe ici, pe colo, nici datele meteo nu mai sunt cum le știam cândva. Doar David Popovici mai există pe la noi: știm deja la ce oră se trezește, ce înfulecă la micul-dejun, cum îl protejează părinții și cum îl pregătește echipa sa. Am văzut și cum câștigă măcar o medalie de aur, căci abia a doua finală a Mondialului de natație de la Budapesta a fost transmisă de Televiziunea Română. Cunoaștem și felul său de a vorbi, practic am devenit o nație care respiră exclusiv natație. Sau bălăceală, cum ar emite din vârful buzelor diverși specialiști în nimic.

Dar voi despre "al nostru"?

E posibil să nu se fi înțeles: suntem mândri de rezultatele tânărului David, ridicat deja la rang de Rege de presa sportivă, însă considerăm că i se oferă prea multă atenție. E un exces pe care pagina de Pamflet a Vieții libere și-a permis să-l sancționeze. Când vorbim despre rezultate extraordinare, de bazine făcute la orice oră, cu timpi nemaipomeniți și suporteri pe măsură, Galațiul iese în față prin personificarea unei organizații care strânge aproape 30 de anișori. Partidul Social Democrat, cu numele său de fată Partidul Democrației Sociale din România, a câștigat toate cursele locale. La toate stilurile: bras, crawl, sacoșe, atât goale, cât și cu de-ale gurii, ștafetă cu alte partide etc.

Recorduri la fiecare scrutin

Astfel, se răspunde la o întrebare obligatorie: de ce Galațiul, zonă plină de ape, nu are un înotător de talie europeană sau mondială? Brăila, ca să ne crească tensiunea de invidie, le-a dat pe Diana Mocanu și Camelia Potec, Bucureștiul se laudă, iată, cu minunea Popovici, în vreme ce la noi au fost mereu la putere pugiliștii. Nici aceia chiar din buricul târgului, ci mai degrabă de la Pechea. "Ați remarcat bine, PSD-ul a fost și este la Galați și campion, și suporter, și mamă, și tată. Stăm prost ca infrastructură, așa este, dar de ce ne-ar trebui nouă un bazin de înot? Avem ditamai bazinul electoral, iar acela a bătut recorduri la fiecare scrutin", ne-a declarat cu satisfacție un vechi membru al filialei locale a partidului.

Piscină romantică

Pamflet în versuri

Nici un Secret de Submarin Cosorescu

Eu sunt primul tâmp al obştii/ ş-am alături o prim-tâmpă

într-o droaie de bezmetici,/ de penibili şi penali -

ştiţi prea bine cum ne cheamă:/ un scălâmb şi o scălâmbă

printre toţi egalii ţării,/ dar noi suntem mai egali!

Io-s şi primul snob al obştii/ ş-am alături o prim-snoabă

într-o sumă de pramatii,/ scamatori şi fasoliţi -

noi suntem şi-n prima strofă.../ şi tot natul ne îndoapă

că-i credul, căscat şi paşnic:/ nişte fraieri jecmăniţi!

Noi conducem ceastă gloată/ înspre-o margine de lume,

îi dăm flituri şi scatoalce/ şi minciuni... şi-i dăm şi brâncă,

să se vadă - fără grijă,/ fără nume şi prenume -

tocmai-n râpa mârşăviei,/ lungă, lată şi adâncă!

Cred că sunt un fel de tată/ - tată al smintirii voastre -

lumpen, cinic şi ridicol,/ mândru şi analfabet,

mâzgălesc trecutul ţării,/ zvârl istoria-n dezastre -

ştiţi prea bine cum mă cheamă:/ nu-i nici fals şi nici secret!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Băile care chiar răcoresc

* Dacă PSD-ul este la Dunărea de Jos un fel de David Popovici altoit cu Jan Thorpe și Michael Phelps (să ne iertați blasfemia!), PNL-ul lui George Stîngă abia se apucă de înot. Se află încă în perioada în care înghite multă apă. Poate prea multă. Pe toată.

* Bazinul Olimpic din reședința de județ n-a putut fi reamenajat din cauza altor proiecte: pista de aterizare și drumul de mare viteză. Primul așteaptă aprobare, iar celălalt, atenție. Construcția lor nu începe, fiindcă nimeni nu știe care a fost mai întâi, aeroportul sau autostrada?

* Ne-am putea întreba, de asemenea, de ce Baia Comunală a fost ani buni închisă, fără să existe alternativă în întreg municipiul. Replica nu s-ar lăsa așteptată: băile de mulțime făcute de social-democrați au răcorit mult mai bine.

* Provocare pentru contestatari. Ce bătălie a pierdut PSD-ul, atunci când evenimentul s-a organizat la Galați? Așa-i că n-ați găsit niciunul? I-a cântat mereu imnul și n-are cine să-l coboare de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

* Nimic despre piscina de la Valea Mărului. E singura din regiune care, până în vara anului trecut, amintea de disciplina al cărei rege a devenit Popovici.

Bazinedine Zidane

De 50 de bani speranță

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat zilele trecute că prețul carburanților va fi scăzut la pompă printr-o intervenție de excepție. Va fi subvenționat tariful cu suma de 50 de bani pe litru. Gălățenii au, însă, propria versiune: "Stați, mă, că dracul nu-i chiar negru! Calculul este următorul. Ne scade cu 50 de bani prețul unui litru de combustibil, iar până la Giurgiulești nu consumi decât vreo 3-4 litri. Acolo faci plinul la 6-7 lei kilul și după câțiva ani trebuie să-ți schimbi mașina, doar n-o să fie benzină de calitate la moldoveni. Așadar, cu acei 50 de bani, vom face trecerea la trotinetele electrice". Profund.

3, 2, 1... Motorină!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2286 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.