Prețurile carburanților, la Galați, înainte de reducere. Schemă de compensare

Prețurile carburanților, la Galați, înainte de reducere. Schemă de compensare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Începând de vineri, 1 iulie, timp de trei luni, operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali (persoane fizice și juridice) sunt obligați, conform noilor modificări legislative, să acorde o reducere de preț de 0,5 lei/litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare. Aceștia ar urma să beneficieze, de la bugetul de stat, de o compensare de 0,25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.

Pe perioada de aplicare a prezentei scheme de compensare, operatorii economici prevăzuți vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preț, iar în sistemul de gestiune și la pompă va fi înscris prețul de vânzare fără reducerea comercială. Totodată, reducerea de preț se va evidenția distinct pe documentele fiscale aferente vânzărilor, bonuri fiscale și/sau facturi.

În privința compensării de la bugetul de stat, actul normativ prevede că suma de 0,25 de lei/litru reprezintă o subvenție legată direct de preț și se include în baza de impozitare a TVA.

Joi, 30 iunie, la principalele cinci lanțuri de benzinării din municipiul Galați, prețul benzinei standard era între 8,62 și 8,68 lei/litru, în vreme ce motorina standard se situa între 9,19 și 9,25 lei/litru. Un litru de benzină premium era "prețuit" chiar și la 9,33 lei/litru, în vreme ce motorina aditivată putea fi achiziționată în marja a 9,55 - 9,74 lei/litru.

Citit 4073 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2022 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.