Canicula își face simțită prezența (şi) în Galați

Canicula își face simțită prezența (şi) în Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primele zile de caniculă au generat probleme (şi) în rândul gălățenilor, înregistrându-se opt persoane găsite căzute pe stradă. Deși suntem abia la începutul lunii iulie, meteorologii au transmis avertizări în legătură cu noi valuri de căldură, ce se vor face simțite şi la începutul lunii lui Cuptor.

Oamenii sunt sfătuiți să evite pe cât posibil deplasarea la orele de vârf, când se înregistrează cele mai mari temperaturi, să poarte îmbrăcăminte adecvată, dar şi să aibă la ei o sticlă de apă pentru a se hidrata cât de des posibil.

La Spitalul Județean Galați, medicul Adrian Malacu ne-a declarat că numărul de cazuri apărute zilnic din cauza caniculei a crescut: "Nu pot da un număr  exact de cazuri zilnice, dar pot spune că 10-15% din persoanele care ajung aici sunt din cauza caniculei. Unii pacienți au leșinat pe stradă, alții au chemat salvarea deoarece li s-a făcut rău. Recomandăm evitarea deplasărilor în perioada în care canicula își face simțită prezența".

În acelaşi timp, Primăria Galați şi Serviciul de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi au organizat nouă centre de prim ajutor în mai multe zone din oraş. La unul dintre acestea, instalat în magazinul Carrefour de la Potcoava de Aur, nu au fost înregistrate cazuri grave. "Până acum nu au apărut foarte multe cazuri, cam 3-4 pe zi, dar nu au fost grave. Oamenii vin în general să își ia tensiunea sau acuză dureri de cap, în general după ora 15.00", ne-a spus unul dintre angajaţii marketului.

Citit 1129 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2022 06:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.