Viorel Hrebenciuc şi Adrian Mititelu, eliberaţi din închisoare

Viorel Hrebenciuc şi Adrian Mititelu, eliberaţi din închisoare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc va fi eliberat condiţionat din închisoare, a decis miercuri Tribunalul Ilfov, transmite Agerpres. Fostul parlamentar a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită anul trecut în dosarul Giga TV.

Iniţial, Hrebenciuc primise o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 4, însă Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea lui mai devreme din penitenciar. De menţionat că cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii divergente, astfel încât în complet a intrat un al treilea magistrat, care a înclinat balanţa în favoarea eliberării fostului deputat.

Pentru a îndeplini condiţiile eliberării condiţionate, Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut contopirea pedepselor primite în dosarul Giga TV (3 ani) şi în cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar s-au adăugat alte 10 luni din al doilea dosar.

În dosarul Giga TV, au mai fost condamnaţi: Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ - 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Laura Georgescu, fostă şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului - 4 ani şi 4 luni de închisoare, Narcisa Iorga, fostă membră a CNA - 3 ani de închisoare cu suspendare.

În acelaşi timp, Adrian Mititelu va fi eliberat din închisoare în cursul zilei de miercuri, conform unei decizii a Curții de Apel Craiova. Patronul echipei de fotbal FC U Craiova 1948 va părăsi pușcăria la mai puțin de doi ani după ce a fost încarcerat. Omul de afaceri oltean, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat în noiembrie 2020 la trei ani de închisoare, în dosarul transferului jucătorului Mihai Costea de la Craiova la FCSB. El a fost găsit vinovat de evaziune fiscală.

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Un fost justitiar….
  Miercuri, 06 Iulie 2022 20:44
  5.13.209.***
  Acest hrebenciuc, pentru jaful adus tarii, la fel ca si alti jefuitori de tara, ce au vandut in propriul interes, pe mai nimic, combinatul siderurgic, santieru naval, rezervele de petrol ale romaniei, si mai tot ce era profitabil pentru tara, acestia ar trebui sa zaca pe viata in puscarie, iar intreaga avere dobandita numai din jefuirea tarii, retrocedata statului, asta intro tara cu justitie adevarata si cu un popor, care stie ce vrea.
  ,
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.