Bacurile mari circulă din nou

Bacurile mari circulă din nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maşinile mai grele de zece tone nu au voie, însă, să urce pe bac *

După două săptămâni în care au fost trase la mal din cauza apelor crescute ale Dunării, care au inundat culoarele de îmbarcare, cele două bacuri mari care fac legătura între municipiul Galaţi şi localitatea I. C. Brătianu din judeţul Tulcea şi-au reluat activitatea.

Ele circulă la fiecare 30 de minute, de la ora 6.00 dimineaţa până seara, la ora 22.00, însă cu restricţii de tonaj. „Deocamdată, bacurile mari transportă doar pasageri şi autovehicule a căror masă este de cel mult zece tone, cu tot cu încărcătură”, a declarat, vineri, Marilena Vasilache, directorul executiv al operatorului Navrom Bac.

Restricţia este impusă întrucât, în ciuda scăderii vertiginoase din ultimele zile, Dunărea se află încă deasupra cotei de atenţie, de 560 de centimetri. Vineri, fluviul măsura 587 de centimetri. În plus, oficialii Navrom Bac vor să efectueze o expertiză până să reia circulaţia bacurilor în parametrii normali.

Să mai spunem că bacul mic, care a asigurat tranzitul pe Dunăre pentru pasageri în perioada în care Dunărea s-a aflat deasupra cotei de pericol, se odihneşte acum.

„În timpul zilei, bacul mic mai efectuează curse doar atunci când e aglomerat şi bacurile mari nu fac faţă volumului de activitate. În rest, bacul mic efectuează cursele speciale, de noapte, pentru care se plăteşte taxa specială de 80 de lei şi tariful de zi al autovehiculului”, a spus Marilena Vasilache.

Amintim că, pe 1 iulie, Navrom Bac a oprit la ponton cele două bacuri mari şi a început să efectueze curse doar cu bacul mic şi doar pentru pasageri, din patru în patru ore, pe timpul zilei.

Conducerea societăţii a refuzat să mai îmbarce maşini deoarece, pe malul tulcean, drumul dintre pontoanele bacurilor şi localitatea I. C. Brătianu era complet inundat, fapt care făcea extrem de riscantă deplasarea autovehiculelor. După retragerea apelor, Navrom Bac a raportat pierderi de peste 100.000 de lei.

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.