Proiect Erasmus+ cu participare internațională organizat de Fundația ”Inimă de Copil”

Proiect Erasmus+ cu participare internațională organizat de Fundația ”Inimă de Copil”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fundația ”Inimă de Copil” este, în aceste zile, gazda proiectului „ENERGY, IDEAS, ACTION, CHANGE”, finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. La acest proiect au participat 28 de cursanți din 4 țări, mai exact, Polonia, Bulgaria, Turcia și România, care identifică împreună, în cadrul workshop-urilor, soluții creative în procesul de învățare pentru tineri. Scopul principal al cursurilor este de a dezvolta competențele celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii și creativității pentru a promova învățarea informală. În plus, proiectul are drept țintă indirectă creșterea competențelor transversale ale lucrătorilor de tineret și ale tinerilor, deoarece instrumentele pe care le vor învăța pot fi utilizate în educația formală și pe piața forței de muncă.

Participanții fac schimb de experiență, află care sunt dificultățile cu care se confruntă în procesul de educare a tinerilor și identifică soluții pentru o educație cât mai bună pentru noile generații.

Participanții au declarat că este un proiect important care ajută la dezvoltarea lor, atât profesională, cât și personală, instructiv și folositor și că au învățat multe lucruri despre culturile lor.

Anna Burtea, directorul Fundației ”Inimă de Copil”, a declarat: „Învățarea prin experiență, inclusiv în cazul adulților, este una dintre cele mai eficiente căi pentru învățare. Programele Erasmus oferă ocazii extraordinare de a întâlni oameni, profesioniști, tineri din culturi diferite, țări diferite, de a înțelege problemele din fiecare țară, dar și soluțiile găsite, se dezvoltă creativitatea colectivă și beneficiile reciproce sunt incredibile. Reducem astfel, prin proiectul pe care noi îl derulăm împreună cu partenerii noștri, distanțele dintre persoane, țări, culturi, experiențe profesionale diferite și încurajăm formarea adulților care lucrează cu tineri, inclusiv pentru tinerii din medii vulnerabile”.

De asemenea, moderatorul cursurilor, Abdul Qadir, a avut și el câteva cuvinte despre acest proiect: „Împărtășim aici felul în care abordăm educația tinerilor, inclusiv a celor care provin din medii defavorizate. Vorbim despre dificultățile cu care ne confruntăm în acest proces și aflăm din experiențele fiecăruia dintre participanți. Ne dorim să găsim soluții pentru ca tinerii să dobândească cunoștințe și competențe, să aibă rezultate mai bune pentru a reuși să se integreze pe piața muncii. În cadrul proiectului, deschidem puțin orizontul și punem totul în context european”.

Citit 645 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2022 08:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.