47.000 de gălățeni încă nu au primit voucherele sociale

47.000 de gălățeni încă nu au primit voucherele sociale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 1,5 milioane de români, printre care și aproximativ 47.000 de gălățeni, așteaptă să primească voucherele sociale de 250 de lei promise de Guvern, pentru alimente și mese calde, dar distribuirea acestora întârzie.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dat asigurări, miercuri, că fiecare dintre cei 2,5 milioane de beneficiari își va primi cardurile sociale, chiar dacă acestea se distribuie cu întârziere. De vină sunt lipsa de cipuri și problemele logistice, a spus ministrul. „Emitenții și Poșta Română lucrează inclusiv în weekend pentru a urgenta procedura, astfel încât cardurile să ajungă la oameni cât mai repede. Cert este că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Acum este cea mai grea etapă, până se distribuie toate cele 2,5 milioane de carduri, pentru următoarele tranșe totul va fi mult mai cursiv”, a transmis ministrul Marcel Boloș, printr-un comunicat de presă.

Distribuirea cardurilor către beneficiari a început pe 10 iunie, iar pe 20 iunie a început alimentarea lor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar.

„În județul Galați, primii care au primit voucherele sociale au fost beneficiarii din evidența AJPIS Galați, la care distribuirea s-a făcut în proporție de 99 la sută. Așteptăm să primim încă 47.000 de vouchere pe care să le distribuim către pensionarii care vor beneficia de ele. Suntem sunați în fiecare zi și întrebați de ce se întârzie, dar așteptăm și noi să le primim. După ce vom primi voucherele, în trei-patru zile vom finaliza distribuirea lor”, a declarat pentru „Viața liberă” Anișoara Neculai, directorul Sucursalei Galați a Poștei Române.

Listele cu beneficiari au fost stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române. Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

De aceste vouchere beneficiază pensionarii cu venituri lunare de cel mult 1.500 de lei, persoanele cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, familiile monoparentale sau cele cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 600 lei, familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum și persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citit 1469 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2022 07:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.