HoReCa rămâne „Cenușăreasa” economiei românești

HoReCa rămâne „Cenușăreasa” economiei românești
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproximativ 60.000 de turişti sunt pe Litoral în acest weekend, nu câţi şi-ar dori operatorii din HoReCa, iar în destinaţiile româneşti se resimte "marea evadare din România", consideră Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).

"Sunt în jur de 60.000 de turişti pe Litoral în acest weekend. Nu este puţin, dar nici nu este cât şi-ar dori operatorii din HoReCa. Deşi se înregistrează o cerere masivă de vacanţe şi călătorii în agenţiile de turism - în destinaţiile româneşti se resimte dorinţa extremă a românilor de a trece liber orice graniţe, fără certificat verde, fără vaccin şi test COVID, fără niciun fel de restricţii. Dacă în cei doi ani de pandemie, românii s-au întors către vacanţe în România, constrânşi de graniţe închise şi restricţii apăsătoare, în acest an, situaţia se răstoarnă", a precizat Corina Martin într-un comunicat.

În acest context, reprezentanta FPIOR subliniază că nu era momentul ca industria HoReCa să fie sufocată, fiind un sector care abia îşi revenea. De asemenea, ea solicită măsuri urgente din partea Guvernului şi a autorităţilor locale care să prevadă facilităţi pentru afacerile din domeniu. "Industria Ospitalităţii din România rămâne <săraca fată bogată>, <Cenuşăreasa> economiei acestei ţări. (...) din câteva săptămâni de operare într-un sezon de afacere de Litoral - fără niciun fel de promovare, fără evenimente, fără susţinere fiscală, fără nicio formă - firavă, măcar - de strategie şi de campanie de atragere de turişti, ba chiar cu măsuri anti-turism (gen taxa de parcare de 96 ron/zi în Mamaia), nu vom reuşi să ne păstrăm turiştii, nici personalul şi nici destinaţia!", a arătat Corina Martin.

Citit 841 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.