Trei bălți dispărute de pe harta pescuitului sportiv

Trei bălți dispărute de pe harta pescuitului sportiv
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Între Rogojeni și Vădeni, într-un cot mare al Prutului, Dumnezeu lăsase un colț de rai - balta Leahu. În fiecare primăvară, prin privalul din sud intrau, odată cu apa Prutului, o puzderie de pești care-și depuneau icrele; acolo am văzut pentru ultima oară lin. Păsări călătoare își făceau cuib printre trestii.

Acum însă balta, secată demult, e un paradis trist al animalelor.

La câțiva kilometri în aval, chiar între Rogojeni și Prut, se află Pochina, balta satului. Nu se mai poate pescui acolo, pentru că buruiana a năpădit luciul de apă.

Același lucru se poate spune și despre amenajarea Șovârca, vreo câteva sute de hectare de apă, care, încetul cu încetul, se renaturează. Sunt ani buni de când pescarii amatori nu mai aveau loc de undit decât în incinta fermei. Acum însă, din cauza buruienilor, păpurişului și stufului care cresc viguros și în voie, se pare că nici acolo nu se mai poate da la pește.

Citit 3565 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2022 11:19

1 comentariu

 • postat de carmen
  Marți, 12 Iulie 2022 13:59
  195.32.91.***
  da unde sunt ecologistii acum ....balata au concesionato patroneii dar sa o intretina nu ....alo politia ecologista sau cum se cheama ...adica era si ....ce scrie in acte ca o va intretine nu sa o sece ....ce fraieri erau comunistii,au facut si desteptii de acum, tac malc si au si ochelari ...rusine
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.