Cui îi mai folosește examenul de bacalaureat?

Cui îi mai folosește examenul de bacalaureat?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deputatul liberal Onuț Atanasiu a susținut luni, 11 iulie, o conferință de presă în care a abordat două aspecte de actualitate ale învățământului.

Referindu-se la reducerea abandonului școlar și integrarea absolvenților pe piața muncii, Onuț Atanasiu a arătat că numărul celor care nu au promovat examenul de bacalaureat este sensibil egal cu cel al tinerilor care nu au reușit să ajungă la finalul clasei a XII-a. "Aceasta este o problemă cel puțin la fel de gravă, dacă nu chiar mai gravă decât gradul de promovare a examenului maturității", a adăugat profesorul gălățean, menționând faptul că "realitatea este că unii obțin o calificare în liceele tehnologice, dar și teoretice și nu au nevoie de bacalaureat, din moment ce primesc la finalul clasei a XII-a un atestat recunoscut în toată Uniunea Europeană, pe baza căruia se pot angaja oriunde". Onuț Atanasiu crede că trebuie evaluate rezultatele unei generații prin nivelul calificărilor obținute și utilitatea lor pe piața muncii cu care ar trebui o colaborare pe fond, nu de formă.

În al doilea rând, deputatul liberal a parcurs o enumerare a șapte unități de învățământ din municipiul Galați, aflate tot în faza de șantier, la mai puțin de două luni până la reluarea cursurilor școlare: liceele "Dunărea" și "Traian Vuia", școlile gimnaziale 13, 29, "Sf. Grigorie Teologul" și "Miron Costin", la care se adaugă Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu". "Cerem administrației locale o mai mare implicare, atât în relația cu constructorii, pentru a se urgenta finalizarea lucrărilor, cât și în cea cu personalul didactic, pentru a se găsi soluții de relocare, astfel încât procesul educațional să nu fie afectat", a conchis Onuț Atanasiu.

Citit 1673 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.