Cui îi mai folosește examenul de bacalaureat?

Cui îi mai folosește examenul de bacalaureat?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deputatul liberal Onuț Atanasiu a susținut luni, 11 iulie, o conferință de presă în care a abordat două aspecte de actualitate ale învățământului.

Referindu-se la reducerea abandonului școlar și integrarea absolvenților pe piața muncii, Onuț Atanasiu a arătat că numărul celor care nu au promovat examenul de bacalaureat este sensibil egal cu cel al tinerilor care nu au reușit să ajungă la finalul clasei a XII-a. "Aceasta este o problemă cel puțin la fel de gravă, dacă nu chiar mai gravă decât gradul de promovare a examenului maturității", a adăugat profesorul gălățean, menționând faptul că "realitatea este că unii obțin o calificare în liceele tehnologice, dar și teoretice și nu au nevoie de bacalaureat, din moment ce primesc la finalul clasei a XII-a un atestat recunoscut în toată Uniunea Europeană, pe baza căruia se pot angaja oriunde". Onuț Atanasiu crede că trebuie evaluate rezultatele unei generații prin nivelul calificărilor obținute și utilitatea lor pe piața muncii cu care ar trebui o colaborare pe fond, nu de formă.

În al doilea rând, deputatul liberal a parcurs o enumerare a șapte unități de învățământ din municipiul Galați, aflate tot în faza de șantier, la mai puțin de două luni până la reluarea cursurilor școlare: liceele "Dunărea" și "Traian Vuia", școlile gimnaziale 13, 29, "Sf. Grigorie Teologul" și "Miron Costin", la care se adaugă Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu". "Cerem administrației locale o mai mare implicare, atât în relația cu constructorii, pentru a se urgenta finalizarea lucrărilor, cât și în cea cu personalul didactic, pentru a se găsi soluții de relocare, astfel încât procesul educațional să nu fie afectat", a conchis Onuț Atanasiu.

Citit 1450 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 22:52

2 comentarii

 • postat de Profesor
  Miercuri, 13 Iulie 2022 07:00
  78.96.87.***
  „primesc la finalul clasei a XII-a un atestat recunoscut în toată Uniunea Europeană, pe baza căruia se pot angaja oriunde". Adică, se pot angaja la cules căpșuni, sparanghel, morcov, usturoi etc. Pentru angajarea într-o întreprindere, pentru a deservi un utilaj de producție, nu există practica la un astfel de utilaj și nici un industriaș nu va da un utilaj (de produs șuruburi, de ex.) pe mâna unui absolvent de liceu tehnologic din România care nu a mai văzut așa ceva. Apoi, schimbările macrostructurale prevăzute în proiectul de lege a învățământului preuniversitar sunt, mai degrabă, menite să destabilizeze pe o perioadă de 8-10 ani organizarea sistemului de învățământ. Nu există nici o șansă de succes dacă se schimbă din temelii, dintr-odată, întregul sistem educațional. Așa-zisa reformă va face să nu mai rămână nimic din sistemul de învățământ (cum bine spune și @florin).
  0
  1
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 12 Iulie 2022 09:38
  86.124.202.***
  Domnul parlamentar face parte dintr-un partid care se proclama de dreapta!Si dreeeeeapta a avut in grija ministerul invatamintului 12 ani cel putin dupa 1989!De 3 ani PNL pastoreste invatamintul din Romania!Rezultatele se vad!Reformele din ultimii 32 de ani isi arata roadele!Si apoi sa vorbesti tu de la PNL de diplome este deplasat!Il avem prim ministru pe d-ul Ciuca care are un doctorat plagiat!Dar Ciuca nu e Ponta!E de dreapta!La dreapta nu se pune!Apoi PNL a condus prin Citu tara asta !Acesta avind probleme cu diplomele incepind de la liceu pina la facultate!Actualul ministru al invatamintului are un doctorat dubios!Si multe altele!Asa ca lasati-ma sa cred ca invatamintul incet incet se va duce naiba!Intradevar nu toti copii trebuie sa termine bacalaureatul!Dar pentru a avea un invatamint tehnologic dezvoltat trebuie sa ai o economie puternica !Care sa construiasca o piata a muncii adevarata!Si venituri decente care sa faca un tinar sa ramina in Galati sau in Romania!Dar cind salariul minim este de 1524 ron net la care se mai adauga bonurile de masa ......Nu cred ca este vreun tinar convins sa munceasca un an de zile pe acest salar dupa care patronul sa mai adauge 100 de lei dupa un an de zile!In cel mai fericit caz!In concluzie domnule parlamentar voi reformati invatamintul pina cind nu o sa mai ramina nimic din el!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.