A murit cerşind în faţa bisericii

A murit cerşind în faţa bisericii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un puşti de 12 ani din comuna Munteni, judeţul Galaţi, a murit sâmbătă seara în faţa bisericii din comuna vrânceană Urecheşti, unde avea loc slujba de vecernie. Ştirea devenea publică ieri după-amiază, în ediţia online a cotidianului „Ziarul de Vrancea”.

Conform sursei citate, verificările Poliţiei au scos la iveală că băiatul provine dintr-o familie dezorganizată de romi şi se afla în evidenţele medicilor pentru că suferea de epilepsie şi astm bronşic. Copilul practica cerşetoria, fiind exploatat chiar de către membrii familiei sale, fără ca vreo autoritate a statului să intervină.

În momentul decesului, băieţelul se afla cu unchiul său, care îl superviza în activitatea de cerşetorie. Cadavrul a fost depus la Serviciul de Medicina Legală Vrancea pentru necropsie. Se pare ca micuţul era purtat din sat în sat pentru a cerşi.

Silvia Vrînceanu, redactor-şef al „Ziarului de Vrancea” a declarat: „Cotidianul nostru va continua ancheta în acest caz. La noi, în Vrancea, există un proiect integrat, al Prefecturii şi Poliţiei de Proximitate, scopul său fiind ca aceste persoane să nu mai cerşească. Ce s-a întâmplat cu acest copil nu este în regulă”.

„Caravana cerşetoriei” nu este un concept străin gălăţenilor. Din nefericire, nici în oraşul nostru „proiectele”, chiar şi cele sociale, nu reuşesc să însemne – adeseori - decât vorbe în vânt.

Citit 1195 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.