Marea Bicicleală

Marea Bicicleală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, pe 22 septembrie, declarată „Ziua Fără Maşini”, asociaţiile sau instituţiile de protecţia mediului au organizat câte o acţiune. Cu această ocazie, în anii 2009 şi 2010, Agenţia de Protecţia Mediului a organizat activităţi speciale de monitorizare a calităţii aerului, în condiţiile opririi, pentru un interval de timp determinat, a traficului rutier.

În acest an,  este rândul societăţii civile să ia atitudine. Astfel, joia viitoare, în principalele intersecţii din oraş, membrii Clubului de Ciclism din Galaţi le vor împărţi participanţilor la trafic pliante informative, cu informaţii utile pentru şoferi şi biciclişti.

Acţiunea va continua duminică, 25 septembrie, când membrii Clubului de Ciclism îşi propun să se plimbe prin oraş, în mod organizat, pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra lor, într-o acţiune botezată „Marea Bicicleală”.

„Aceasta etapă vrea să strângă la start câţi mai mulţi biciclişti, pentru ca mesajul să fie cât mai clar: "Existăm! Este necesar să fim văzuţi, dar să nu fim percepuţi negativ  şi poate vor urma şi ceva piste făcute cu simţ de răspundere", a declarat George Calinovschi, unul din iniţiatorii proiectului.

Iar cei care au încă nelămuriri cu privire la pistele de biciclete făcute fără simţ de răspundere, îi invităm pe Faleză (unde pe pistă apar guri de canalizare), pe Brăilei (unde pistele sunt întrerupte, brusc de  staţii de autobuz, stâlpi de protecţie sau  maşini parcate pe trotuare), dar mai ales pe strada Basarabiei (modernizată cu fonduri europene), unde pistele trasate pe trotuare sunt atât de înguste încât bicicliştii preferă să circule pe şosea!

Citit 1158 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.