Ce părere au gălățenii despre ultimele scumpiri

Ce părere au gălățenii despre ultimele scumpiri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Guvernul a decis să scumpească țigările, ciorba, friptura, sucurile cu zahăr şi multe, multe altele. Unele creșteri de preţ vor intra în vigoare chiar de luna viitoare, de la 1 august, altele se vor aplica din prima zi a anului viitor. Ceva mai concret, băuturile care conțin zahăr și cele fără alcool vor avea un TVA de 19%, ceea ce înseamnă majorări ale costurilor de circa 10%. Pe lângă băuturi, se vor scumpi cazarea la hotel şi masa la restaurant, deoarece TVA va crește în aceste cazuri de la 5% la 9%.

Alte scumpiri, care vor intra în vigoare chiar de la 1 august, vor viza țigaretele, țigările electronice și băuturile alcoolice, majorarea în cazul unui pachet de ţigări, de exemplu, fiind de 60 de bani.

Gălăţenii cu care am stat de vorbă pe stradă sunt foarte nemulțumiți de aceste creşteri de preţuri.

Ioana, 22 de ani, studentă: "Scumpiri există, dar salariile din România pot duce aceste scumpiri în spate? Este ușor să mărim TVA sau accizele, dar nu este la fel de ușor să mărim și salariile oamenilor de rând."

Adelina, 45 de ani, salariată: "O să ajung să nu mai poată să bea copilul un suc. În doi ani cât va mai fi sucul, 10 lei sticla de jumate? Dacă tot măresc prețurile, salariile de ce rămân constante?"

Georgeta, 64 de ani, pensionară: "Nu am nimic împotriva scumpirii băuturilor alcoolice sau a țigărilor, am ceva contra celorlalte scumpiri. În 2015, cu 100 de lei veneam cu căruciorul de cumpărături plin acasă, acum cu 100 de lei vin cu o sacoșă, și aia pe jumătate goală."

CITIȚI ȘI: Ce părere au gălățenii despre trotinetele electrice din oraș

Citit 1278 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.