Două şoferiţe au comis accidente mortale

Două şoferiţe au  comis accidente mortale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primul la Priponeşti – sâmbătă dimineaţa * După 24 de ore - la Şendreni *

Chiar dacă nimeni nu poate afirma cu certitudine, suspiciunile martorilor şi ale Poliţiei Rutiere sunt că ambele şoferiţe implicate în accidentele rutiere mortale din weekend adormiseră la volan. Petrecute dimineaţa, cu niciun incident premergător pe şosea, tragediile îşi pot găsi cu greu explicaţii logice.

Matiz strivit de podeţul de beton

Şoselele gălăţene s-au însângerat sâmbătă dimineaţă: o şoferiţă din Tecuci a ieşit în decor, găsindu-şi sfârşitul între fiarele contorsionate ale propriei maşini.

„Tecuceanca Elena M., de 59 de ani, îşi conducea Matizul GL 73 LNR pe Drumul European 581 sâmbătă dimineaţa, la ora 8,00 în afara localităţii Priponeşti, dinspre Bârlad către Tecuci. Ajungând la kilometrul 41 + 500, şoferiţa a pierdut controlul asupra direcţiei, intrând în podeţul de beton de pe marginea din dreapta a carosabilului.

Şoferiţa a murit până să ajungă Salvarea, ˝de vină˝ pentru producerea accidentului fiind probabil oboseala”, a declarat subinspectorul Iulian Matei, Poliţia Rutieră Galaţi.

Oboseala de după nuntă?

Oamenii spun că Loganul venea de la o nuntă, iar şoferiţa, doborâtă de oboseală, ar fi adormit la volan. De aici şi până la tragedia care a îndoliat dimineaţa de duminică nu a fost decât un pas.

Subinspectorul Iulian Matei, Poliţia Rutieră Galaţi: „Gălăţeanca Corina M., de 33 de ani, îşi conducea Loganul GL 07 ZHK dinspre Şendreni către Tecuci, duminică, la ora 7,30, pe Drumul Naţional 25”.

„Ajungând la kilometrul 44 + 932, şoferiţa a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a derapat de pe acostament prin partea dreaptă, a intrat pe contrasens şi a ieşit de pe carosabil prin stânga, răsturnându-se”.

Omorât pe loc în impact

„Pasager pe locul din stânga spate, Ion P., de 61 de ani, din Constanţa, a decedat pe loc în accident. A fost grav rănită Margareta P., de 58 de ani, din Mangalia, pasageră pe locul din dreapta spate, rănite uşor fiind Georgeta C., de 52 de ani, din Independenţa, pasageră pe locul din dreapta faţă şi Corina M., conducătoarea auto”.

„Şoferiţa are permis de cinci ani şi nu purta centura de siguranţă. În acest moment, în cauză a fost făcut dosar penal, Corina M. fiind cercetată pentru omor din culpă şi rănire gravă din culpă”, încheie reprezentantul Rutierei.

Septembrie sâmbătă şi duminică

Din nefericire, SMURD-ul ajuns la faţa locului nu l-a putut salva pe pasagerul de pe locul din stânga spate al Loganului: „Omul făcuse stop cardio-respirator ireversibil şi prezenta multiple traumatisme”, confirmă căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi.

Accidentele de sâmbătă şi duminică marchează primele decese ale acestei luni pe drumurile publice. Nefericita coincidenţă face ca în septembrie anul trecut, până pe data de 11, Galaţiul să aibă tot două victime în accidente rutiere. Cifra finală a lunii este însă una mult mai mare – în urmă cu un an, şase oameni deveneau amintire.

Citit 2845 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.