Medalii şi diplome pentru un produs inovativ al unor gălăţeni

Medalii şi diplome pentru un produs inovativ al unor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În cadrul celei de-a 26-a ediții a Salonului internațional de invenții "Inventica 2022" de la Iași, un grup de cadre didactice și doctoranzi de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați a reușit să obţină medalia de aur şi diploma de onoare pentru produsul "maioneză cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie". Denumit Mayobeet, produsul a obținut o diplomă de excelență și o medalie şi din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Echipa medaliată este formată din drd. ing. Silvia Lazăr (Mistreanu), lect. dr. ing. Georgiana Horincar, prof. dr. ing. Gabriela Râpeanu, lect. dr. ing. Doina Georgeta Andronoiu, prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc şi conf. dr. ing. Oana Emilia Constantin. La "Inventica 2022", manifestare organizată de Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, lect. dr. ing. Georgiana Horincar a obținut  şi premiul special "Tânărul inventator".

Prin adaosul de pudră obținută din coajă de sfeclă roșie, produsul premiat este îmbogățit în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecție împotriva proceselor oxidative. Maioneza este îmbogățită cu pigmenți de culoare roșie, dobândind astfel o culoare roșiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcție de conținutul de pudră adăugat. Ideea realizării noului produs a pornit de la tendința consumatorilor de a opta pentru produse naturale, fără adaos de aditivi.

Citit 1046 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.