Zeci de bicicliști din Galați, amendați în câteva ore

Zeci de bicicliști din Galați, amendați în câteva ore
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Fără cască, vestă reflectorizantă, elemente de siguranță care să le asigure vizibilitatea sau încălcând flagrant regulile de circulație în trafic, zeci de utilizatori de trotinete sau biciclete au fost sancționați vineri, 15 iulie, la Galați.

Polițiștii rutieri au vrut să constate, la cald, cât de sigur se deplasează categoriile menționate, iar rezultatele au lăsat mult de dorit. Dintre cele 68 de sancțiuni aplicate la controalele care s-au făcut pe străzile din oraș, 35 au fost direcționate către conducătorii de biciclete și trotinete electrice.

Foto: IPJ Galați

Valoarea totală a amenzilor a fost de 21.000 de lei. Printre cele mai aspre sancțiuni a fost cea aplicată unui bărbat de 62 de ani, care a fost surprins mergând beat pe bicicletă. Pentru o alcoolemie de 0,44 la mie în aerul expirat, acesta va trebui să plătească o amendă de 870 de lei.

Cu această ocazie, pentru a-i conștientiza pe acești participanți la trafic asupra importanței respectării regulilor, polițiștii le-au împărțit tricouri și veste reflectorizante, având mesajul "STOP JOC. START SIGURANȚĂ".

Citit 7482 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Iulie 2022 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.