Ce-a fost şi ce-a ajuns arteziana din Parcul „Eminescu”
Foto: Anca Melinte

Ce-a fost şi ce-a ajuns arteziana din Parcul „Eminescu”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

O glumă, aşa pare să fi ajuns fântâna arteziană din Parcul "Mihai Eminescu". Jetul pitic de apă poate stârni cel mult zâmbete, nu răcoare.

Repornită la începutul acestei săptămâni, după ce a avut nevoie de reparaţii şi de înlocuirea unor piese, pentru că i s-a ars motorul, arteziana ar fi trebuit să funcţioneze în parametrii normali, din punctul de vedere al gălăţenilor. Din păcate, jetul de apă abia dacă reuşeşte să depăşească un metru în înălţime, semănând mai degrabă cu un furtun de grădină proptit sau cu o ţâşnitoare. Mai ales că nici bazinul în sine nu este vreo operă de artă, cetăţenii critici numindu-l "lighean".

Comparând imaginea de acum cu cea din septembrie 2019, când fântâna abia fusese inaugurată, nu putem decât să ne întrebăm cum va arăta după alţi doi ani. Şi dacă n-ar fi fost mai inspirat să fie păstrat scuarul cu trandafiri, desfiinţat pentru a face loc acestei lucrări, care nu se poate compara nici măcar din punct de vedere artistic cu celelalte două arteziene din parc.

Citit 2443 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Iulie 2022 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.