Pescari salvați de la înec în ultima clipă

Pescari salvați de la înec în ultima clipă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi pescari din Galați au fost salvați în ultima clipă, după ce nu au mai putut controla ambarcațiunea cu care ieșiseră pe Dunăre. S-a întâmplat duminică seară, în jurul orelor 21,00, când un apel la 112 i-a alertat pe pompieri cu privire la faptul că o ambarcațiune, în care se află două persoane, plutește în derivă în zona kilometrului 154. Salvatorii de la ISU au cerut ajutorul polițiștilor de frontieră, care au ajuns la barcă și la cele două persoane cu ambarcațiunea din dotare. Pescarii au fost recuperați în siguranță, la fel ca și ambarcațiunea, aduși la mal și predați echipajelor ISU.

Pentru că suntem în sezonul estival, iar temperaturile excesive îmbie la ieșiri pe apă, practicarea navigației de agrement sau înot, polițiștii îi sfătuiesc pe cei care conduc sau se urcă în ambarcațiuni să fie atenţi la riscul de înec. Tocmai de aceea:

- este interzisă desfășurarea oricărei forme de agrement nautic în afara zonelor special amenajate și semnalizate ca atare;

- este interzisă practicarea agrementului nautic sub influența băuturilor alcoolice;

- conducătorii ambarcațiunilor de agrement aflate în navigație trebuie să aibă la bord următoarele documente în original: actul de identitate, certificatul de conducător de ambarcațiune, certificatul de ambarcațiune de agrement, raportul de inspecție tehnică în termen de valabilitate.

- în cazul utilizării unor ambarcațiuni de agrement cu motor sau a unor motovehicule nautice, este obligatorie folosirea vestei de salvare.

Citit 818 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2022 08:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.