Ce aleg gălățenii dintre firmele de taxi şi serviciile de ride sharing

Ce aleg gălățenii dintre firmele de taxi şi serviciile de ride sharing
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Imediat ce serviciile de ride sharing au pătruns pe piaţa românească, au apărut şi primele discuții, ba chiar conflicte, în unele cazuri, între firmele de taxi și serviciile oferite de Bolt sau Uber.

Multe companii de taxi au avut de pierdut din cauza concurenței serviciilor de ride sharing. "Aceste servicii, numite Bolt, Uber și așa mai departe, au devenit o modă. Adolescenții obișnuiesc să meargă cu respectivele firme pentru simplul fapt că au o aplicație și le este mai ușor să comande pe telefon decât să sune la un dispecerat și să aștepte câteva minute", ne-a declarat o angajată a unei firme de taxi din oraș.

În cadrul unui sondaj pe stradă, din cele 20 de persoane pe care le-am întrebat ce ar alege între taxi şi serviciile de ride sharing, 16 ne-au spus că preferă ride sharing-ul, pentru că este mai ieftin și mult mai rapid.

Iată și câteva dintre motivațiile acestora despre alegerea făcută:

Vlad, 17 ani, elev: "Clar aleg Bolt sau Uber, pe aceste aplicații există în permanență reduceri și discounturi, șoferii sunt mult mai deschiși și ajung mai rapid la tine, nu există așa-zisele <<taxe de ieșire din localitate>> sau mai știu eu ce nebunii. Totul este cu plus când alegi aceste servicii."

Alexandra, 25 de ani, salariată: "Eu merg cu firma Uber la muncă sau în alte locuri, deoarece există avantaje, reduceri substanțiale etc. Nu spun că șoferii de Uber sunt perfecți, pentru că mai și refuză curse din când în când sau ajung la tine și când urci în mașină spun că nu merg până la punctul ales de tine. Oricum, dintre taxi și Uber, aleg clar a doua variantă."

Emanuel, 49 de ani, angajat: "Personal mă deplasez cu taxiul, mi se pare mult mai ușor decât să stau să văd aplicația și cine știe ce alte nebunii. Mă urc în taxi, îi spun unde vreau și mă duce acolo fără probleme. Acum, tineretul e mai mult cu aceste firme nou apărute."

Pe lângă clienţi, le-am cerut părerea și unor șoferi:

Florin, 53 de ani, taximetrist: "Este o scădere considerabilă a numărului de clienți, de când au fost popularizate serviciile de ride sharing. Ajungem uneori să avem bani doar pentru carburant, trebuie să aducem bani de acasă pentru a îngriji mașina. Sunt timpuri foarte grele pentru noi."

Sebastian, 21 de ani, șofer de Uber: "Pentru mine, Uberul nu este principala sursă de venit. Se câștigă și din asta, nimic de spus. Serviciul de Uber este benefic pentru mine, pentru că poți ieși la orice oră a zilei ca să faci câțiva bănuți în plus. Efectiv n-ai cum să nu găsești curse, sunt comenzi la orice oră."

Citit 2253 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2022 07:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.