Creștere zilnică a suprafețelor agricole calamitate

Creștere zilnică a suprafețelor agricole calamitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Suprafaţa afectată de secetă pedologică la culturile la care s-a încheiat recoltatul a crescut la peste 70.000 de hectare, în 14 judeţe, iar procesul de constatare a pagubelor este în plină desfăşurare, a anunţat, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Facem precizarea că în prezent sunt prelucrate datele la culturile unde recoltatul s-a încheiat. Astfel, potrivit documentelor şi comunicărilor transmise de prefecturi, suprafaţa totală afectată de factorul de risc - secetă pedologică - este de 70.562 de hectare, cultivate în judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Tulcea, Vaslui, Ilfov. Procesul de constatare este în plină desfăşurare şi la culturile prăşitoare (porumb şi floarea-soarelui), comisiile sunt în teren pentru a evalua şi înregistra pagubele produse, urmând că acestea să fie comunicate periodic", menţionează MADR, într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, la nivelul fiecărui judeţ este instituită procedura care stabileşte modalităţile de constatare şi înregistrare a pagubelor, conform prevederilor legale, ca urmare a secetei pedologice instalate în unele regiuni ale României.

Citit 637 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iulie 2022 06:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.