Contract de proiectare pentru modernizarea DN 25

Contract de proiectare pentru modernizarea DN 25
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Miercuri, 27 iulie, la Consiliul Județean (CJ) Galați, a fost semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate, a studiilor de teren și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru modernizarea DN 25, pe tronsonul Galați - Tudor Vladimirescu, drum cu trafic infernal în anumite momente. Licitația a fost câștigată de compania Like Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 2,18 milioane de lei (fără TVA).

"Am făcut un parteneriat cu CNAIR, care are în proprietate și administrare acest drum, pentru o amplă și necesară investiție de modernizare pe aproximativ 40 de kilometri. Firma care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate are doar câteva luni la dispoziție pentru a configura cea mai bună variantă de traseu, inclusiv pentru a stabili zonele unde se pot construi pasaje sau poduri. După ce vor fi făcute toate aceste studii, proiectul va fi depus spre finanțare pe fonduri europene", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Contractul prevede inclusiv studiu geotehnic, ridicări topografice, studiu hidrologic, de trafic, arheologic, hidraulic, studii de coexistență, toate documentațiile suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, studiu de evaluare a emisiilor de CO2, analiză cost-beneficiu, instituțională, raport privind evaluarea impactului asupra mediului, hartă cu datele de geolocalizare ale investiției, raport privind utilitățile și documentație aferentă stabilirii culoarului de expropriere (dacă este cazul).

Citit 1003 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2022 06:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.