Stațiile de autobuz, dușuri publice când plouă
Foto: Andrei Stroe

Stațiile de autobuz, dușuri publice când plouă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pe lângă mijloacele noi de transport în comun pe care municipalitatea gălăţeană le-a achiziţionat în ultimii ani, au fost modernizate şi stațiile de autobuz. După nu foarte mult timp de la renovare, au apărut însă problemele: prin acoperișul stațiilor se prelinge apă la orice ploaie ușoară, iar la o torențială se transformă în dușuri publice; îmbinările dintre plafon și bare sunt ruginite; unele geamuri ale refugiilor sunt sparte sau inexistente; unele stații nu au locuri pentru persoanele cu handicap.

Am dorit să aflăm părerea gălățenilor despre aceste stații.

Iulian, 18 ani, elev: "Am sesizat și eu de mai multe ori că picături de ploaie se preling pe acoperișul stațiilor. În plus, sunt foarte mici, numai persoanele care apucă un loc pe bancă sunt salvate de ploaie sau de furtună. Nu mai zic de persoanele cu handicap, care nu au unde să se adăpostească."

Andrei, 42 de ani, salariat: "Este prea târziu, nu cred că se va mai rezolva ceva. Sunt ok, dar se putea și mai bine. Când plouă, nu ai cum să te așezi pe banca aia, plus că băncile sunt infecte, miros oribil."

Iulieta, 56 de ani, angajată: "Sunt foarte mici spațiile, iar băncile sunt foarte murdare. Sunt o grămadă de locuri în care deja a apărut rugina și cred că, atunci când plouă, aceste stații se transformă în dușuri publice."

Adelina, 32 de ani, salariată: "Băncile sunt foarte murdare, iar la unele dintre refugii nu există geamuri pentru a împiedica vântul sau ploaia. Sunt și persoane care scriu pe geamuri, vandalizează stațiile sau desenează prin ele, dar dacă ar exista camere de supraveghere acest fenomen ar dispărea rapid."

Alina, 76 de ani, pensionară: "Staţiile sunt acceptabile, exceptând faptul că sunt foarte mici şi nu au un acoperiş mai lung pentru a proteja şi restul persoanelor care stau în staţie. Un astfel de acoperiş ar putea ajuta atunci când plouă sau când este soare foarte puternic afară”.

Citit 1283 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2022 06:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.