Parcul "Cloșca", un pericol pentru cei care-i calcă aleile
Foto: Andrei Stroe

Parcul "Cloșca", un pericol pentru cei care-i calcă aleile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Situat la intersecția dintre bulevardul Cloșca și strada Brăilei, Parcul "Cloșca" (Parcul "Corneliu Coposu", pe numele lui oficial) este unul al extremelor. Se face "remarcat" prin operele de artă lăsate în paragină, aleile denivelate și un pod la un pas de prăbușire. Există gropi care sunt un pericol pentru cei ce aleg să-i străbată aleile, gunoaiele sunt la ele acasă, iar vegetația crește nestingherită, fără să se ocupe cineva de îngrijirea ei.

La începutul acestui an, Primăria Galați a anunțat că asocierea Expert Project Team SRL Iași - Arhideskvision SRL Galați - AMG Lorem Consult SRL Galați a câștigat, în urma unei licitații, contractul pentru proiectul "Reabilitare și refuncționalizare teren degradat Valea Țiglinei", în valoare de 825.000 de lei. Câştigătorii au ca misiune, în termen de opt luni, să realizeze documentațiile de avizare a lucrărilor de investiții, respectiv, proiectul tehnic pentru acest obiectiv. Până la începerea lucrărilor, însă, municipalitatea continuă să lase Parcul "Cloșca" să zacă sufocat de gunoaie, plin de gropi extrem de periculoase, cu trepte deteriorate și opere de artă ruginite.

"Acest parc este un pericol pentru cei care-i calcă aleile", "Când intră în acest parc, oamenii trebuie să poarte cască și echipament de siguranță", sunt doar două dintre mesajele celor care își duc copiii la plimbare prin acest parc. Ne întrebăm dacă Primăria nu ar putea măcar să pună semne cu "Accesul interzis" în locurile în care gradul de pericol este crescut sau să trimită o firmă de salubrizare să curețe gunoaiele din parc.

Citit 2310 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2022 06:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.