Vineri, în Grădina Publică, Ziua Imnului Național

Vineri, în Grădina Publică, Ziua Imnului Național
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 29 iulie, Instituția Prefectului - Județul Galați și Garnizoana Galați organizează manifestări dedicate "Zilei Imnului Național". Acestea vor avea loc în Piața Tricolorului din Grădina Publică, începând cu ora 10,00.
Programul include, pe lângă binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, alocuțiuni privind semnificația evenimentului și simbolistica versurilor Imnului Național al României, momente artistice oferite de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" și, evident, intonarea Imnului.
"Deşteaptă-te române!" a fost cântat pentru prima dată pe 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, după citirea noii Constituții. Versurile imnului îi aparțin poemului patriotic "Un răsunet", scris de Andrei Mureşanu, iar muzica a fost compusă de Anton Pann. Imnul de Stat al României este alcătuit din unsprezece strofe, iar la ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 şi 11.

Citit 466 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 07:28

1 comentariu

 • postat de Das
  Vineri, 29 Iulie 2022 10:44
  89.137.229.***
  Romania o va duce bine cand se va termina razboiul romano-roman! Cand statul roman nu va mai fi impotriva polulatiei atunci o sa cantam !
  Exista o ura intre romani care nu se va mai termina ! Aceasta ura a inceput in 1944. Bolsevicii si stalinistii astia au facut mult rau tarii si omenirii.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.