Țânțarii gălățeni, speriați cu elicopterul. Primăria caută soluții alternative pentru dezinsecție

Țânțarii gălățeni, speriați cu elicopterul. Primăria caută soluții alternative pentru dezinsecție
Cine s-ar putea bucura de sperietura acestui biet țânțar?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pentru a nu mai arunca banii pe soluțiile care nu-și făceau niciodată efectul, municipalitatea a inventat o șmecherie: folosește aparatele de zbor pentru a-i teroriza pe micii vampiri. Tot exterminare se numește, doar că e mai ieftină.

Știi despre ce e vorba

Dacă n-ai fost plecat la mare sau la munte, ai prins cea mai recentă etapă din campania de dezinsecție a reședinței de județ. Te-ai trezit cu noaptea în cap și ai numărat oi, ca să adormi la loc. Apoi ai contabilizat orice altceva ți-a trecut prin cap, întrucât pe deasupra blocului, la mică înălțime, survolau aparatele de zbor angajate să ne scape de țânțari și căpușe. Concitadinii s-au întrebat în social-media, ne-au căutat și la redacție: oameni buni, de ce a trebuit ca avioanele să ne trezească de la ora 5 și de ce s-au apropiat atât de mult de sol? Municipalitatea a replicat imediat prin vocea primarului: "Elicopterele cu care stropim nu s-ar putea ridica mai târziu din cauza supraîncălzirii motorului."

Omul care știe povestea

Se pare, totuși, că Ionuț Pucheanu ne-a livrat o poveste convenabilă și că realitatea ar fi alta. Ne povestesc câțiva specialiști detașați în teritoriu pentru a analiza eficiența stropirii cu insecticid. "Domnule, nu se dă cu niciun strop de soluție, asta trebuie să știți! Primăria a decis să nu mai arunce banii pe apa aia chioară, care oricum nu și-a făcut niciodată efectul. Și poate e mai bine așa, că anul acesta e primul în care se caută o variantă alternativă", a încercat să ne explice unul dintre ei. A trebuit să insistăm ca să "dea din casă" până la capăt, cu greu se stăpânea să nu râdă în hohote. Avea și motive serioase să se țină de burtă. Că avea și burtă.

O singură carte

Pentru a nu mai achiziționa lichidul de exterminare a bâzâitoarelor, administrația publică locală a decis meargă "all-in" pe o singură carte. Ne-a explicat inginerul vorbăreț: "Și în primăvară, dar și acum, nu s-a mai stropit decât cu puțină apă, ca să se vadă totuși că ceva curge. De fapt, strategia e alta. De asta și zboară nebuniile astea la joasă înălțime, ca să-i sperie pe bieții țânțari. A citit un angajat al Primăriei într-o carte din Noua Zeelandă că țânțarii ar face infarct dacă-i sperii și mai ales dacă turui avioanele alea la prima oră, când și ei sunt amorțiți de somnul de peste noapte. Cică și la căpușe ar avea efect. Și e mai ieftin așa." Ne vine să spunem că este o glumă.

Cimitirul Căpușa

Pamflet în versuri

Vladimire! Vladimire! de Submarin Cosorescu

Vladimire! Vladimire! -  slușaeși, muscal zevzec:

de ce faci vaina în lume? băăă, tu nu ești celavec!

Hai, pajaluista, încoace, să-ți arăt crasivâi! - șto

vrei să afli de la moarte? viața-i oceni harașo!

Lasă pulemiota-n pace, n-arăta că ești Mâșkin,

habar n-ai de Dostoievski, rusule oceni cretin!

Du-te până la Esenin, gaspadin strâmb, belicos,

și auzi ce-nseamnă mama pe care-o ucizi "frumos"!

Pune ochii și citește Lermontov, Pușkin, Cehov,

nu mai da-n oamenii care te-au crezut drug filozof!

Oceni plohoi, Vladimire! Spală Putin(a)! - zic eu.

Hai, azvârle AKM-ul, băăă... bată-te-ar Dumnezeu!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Aparate de zbor-deșteptător?

* Ca să aibă convingerea că a dus campania de dezinsecție la finalul scontat, Primăria va organiza și un recensământ al insectelor supraviețuitoare. Unele dintre ele nu vor putea răspunde la întrebări: încă au dopuri în urechi după zgomotele infernale din zilele precedente.

* Ați văzut capodopera "La vita e bella" semnată de Roberto Benigni? De ce nu ne-am folosi și noi imaginația că "se dă" pentru țânțari și în alte perioade mai complicate din punct de vedere politic? Unii s-au grăbit să facă glume cu și despre Putin pe Facebook, alții și-au căutat livretul militar. Altfel, filmul pomenit nu mai are nevoie de nicio prezentare.

* Legenda spune că brăilenii care au văzut de la distanță flota aeronautică dispusă frenetic deasupra Galațiului s-au bucurat. Încercăm să presupunem ce și-au închipuit. E drept, și-au văzut sacii în car după apariția unui anumit fast-food pe la ei prin bătătură.

* Ne întreabă câțiva cetățeni care nu obișnuiesc să se trezească după ceasul deșteptător dacă elicopterele Primăriei nu ar putea da o tură deasupra orașului în fiecare dimineață: "Ca să nu pierdem convenția, noi lucrăm doar în schimbul întâi. Când vom fi în concediu, o să anunțăm ca să nu mai zboare."

Dezinsecția de Poliție

Dorel, cetățean de onoare

Una dintre informațiile săptămânii vine de la noi. O știți deja. Stațiile de încărcare pentru mașini electrice care au fost montate în Galați nu au putut fi activate deoarece constructorul a aruncat cutiile în care au venit, a declarat primarul orașului, Ionuț Pucheanu. Ulterior, problema a fost rezolvată, dar cineva din anturajul edilului-șef i-a propus acestuia să marcheze corespunzător momentul. Prin urmare, Dorel va deveni cetățean de onoare al Galațiului. Bine că nu există un alt Dorel într-o funcție importantă în județ! Sau există?

Galați Galaction

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2043 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 23:35