Ploi în majoritatea zonelor țării, în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Cum va fi vremea pe litoral și la munte

Ploi în majoritatea zonelor țării, în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Cum va fi vremea pe litoral și la munte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Meteorologii prognozează pentru weekendul prelungit, de Sfânta Maria, o vreme în general instabilă, cu ploi atât în zonele montane, cât şi pe litoral, dar şi în Capitală.

Cum va fi vremea pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria

Conform datelor furnizate Agerpres de către meteorologul Marina Antonescu de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pe litoral vor fi episoade în care pot apărea ploi şi intensificări temporare ale vântului, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare.

Astfel, sâmbătă după-amiază şi duminică vremea va fi în general închisă. Va ploua în reprize, iar temperaturile maxime vor oscila, în tot intervalul, între 27 şi 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius. De asemenea, apa mării va avea 24 - 26 de grade Celsius

"În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele, la fel şi în cursul zilei de duminică

Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie.

În zona litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h", a precizat meteorologul citat.

Puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile

În ceea ce priveşte prognoza pentru zona montană, estimările arată o vreme mai rece, cu înnorări şi ploi izolate, fenomene care se vor semnala începând de vineri. Totodată, sâmbătă şi duminică vor fi ploi şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunii montane.

"Aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică, dar şi luni.

Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius.

Deci, sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile. Înnorările vor apărea de vineri după-amiaza şi vom avea ploi, în primă fază izolate", a mai spus Antonescu.

Citit 1351 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.