Tecucean arestat pentru şantajarea unui american

Tecucean arestat pentru şantajarea unui american
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Tudori Gigi, 23 de ani, din municipiul Tecuci, pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi şantaj.

În urma cercetărilor, procurorii bucureşteni au stabilit că inculpatul Tudori Gigi a accesat neautorizat adresa  de email unui cetăţean american, obţinând astfel imagini compromiţătoare şi mesaje personale ale acestuia.

Inculpatul i-a transmis apoi cetăţeanului american, prin intermediul poştei electronice, mai multe mesaje,  comunicându-i că în situaţia în care nu va primi suma de 4000 dolari, va proceda la postarea imaginilor şi informaţiilor confidenţiale pe site-ul www.youtube.com şi că le va expedia către toate persoanele din lista de contacte a victimei.

Partea vătămată deţine o afacere în SUA  şi  multe din adresele de email din agenda sa aparţin colaboratorilor şi clienţilor acesteia, situatie în care, prin expedierea imaginilor în cauză i s-ar fi produs un prejudiciu material şi de imagine.

În urma şantajului, tecuceanul inventiv a primit pe 8, 11 şi 14 iulie 2010, sumele de 500, 750 şi respectiv 975 dolari. Banii au fost trimişi de american prin Western Union, pe numele şi adresa inculpatului Tudori Gigi.

Vineri, Tudori Gigi a fost depistat  la sediul unui oficiu Western Union din Tecuci, unde a solicitat operatorului de la ghişeu încasarea sumei de 500 USD expediată de partea vătămată. Tecuceanul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, şi a fost prezentat judecătorilor bucureşteni cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu suportul FBI şi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR - DCCO.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1100 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.