Meteorologii au emis un cod galben de vijelii pentru zona Galațiului

Meteorologii au emis un cod galben de vijelii pentru zona Galațiului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi torențiale și vijelii care vor afecta miercuri jumătate de țară și, respectiv, de caniculă până vineri.

Meteorologii au emis o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în vigoare miercuri până la ora 22.00.

Astfel, în Moldova – inclusiv județul Galați, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Pe de altă parte, meteorologii au emis și un cod galben valabil până vineri. Astfel, miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39...40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18...21 de grade.

Citit 4702 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.