45 de stații de încărcare electrice, pe Traian

45 de stații de încărcare electrice, pe Traian
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În ședința extraordinară a Consiliului Local de miercuri, 17 august, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru completarea HCL 329/2022 privind extinderea Sistemului Inteligent de Management al Traficului, cu includerea intersecțiilor aflate pe strada Traian, pe segmentul cuprins între străzile Tecuci și Cetățianu Ioan.
În fapt, este vorba despre adăugarea, pe acest traseu, a unui număr de 45 de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. Acestea vor fi achiziționate în sistem centralizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), astfel încât valoarea inițială a proiectului rămâne cea stabilită inițial, de aproape 5,292 milioane lei, exclusiv TVA.
De la bun început, pe traseu sunt prevăzute zece semafoare inteligente, în intersecțiile cu străzile Tecuci, Eroilor, Serei, Ep. Melchisedec Ștefănescu, Rizer Sud, Rizer Nord, Cezar, Radu Negru, Alexandru Măcelaru și Zimbrului. În plus, tot pe strada Traian vor exista patru treceri de pietoni semaforizate cu buton: la Spitalul Militar, la Penitenciar, la Spitalul Municipal și la Inspectoratul Județean de Jandarmi.
După aprobarea documentațiilor necesare, municipalitatea va trece la achiziția proiectului tehnic și execuția lucrărilor de branșare, fiind lansată și procedura de achiziție a echipamentelor ITS/TIC.

Citit 1299 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 08:52

2 comentarii

 • postat de Ion
  Vineri, 19 August 2022 10:26
  82.79.117.***
  Vreau sa vad statii de incarcare realizate si amplasate din investitii private -nu din bani publici. Nu avem statii de alimentare cu carburati ale primariei sau statului...
  Nu inteleg de ce trebuie sa investeasca primaria bani din taxele locale pentru utilizare exclusiv privata.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Daniel
  Joi, 18 August 2022 13:12
  109.166.130.***
  E nevoie si de niste statii de incarcare rapida asezate strategic in afara orasului pentru cei care tranziteaza. Astea din oras se vor ocupa toate de taximestristi.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.