Locul unde Dunărea atrage din ce în ce mai mulți turiști. Plaja aflată la o oră de București care amintește de Cuba

Locul unde Dunărea atrage din ce în ce mai mulți turiști. Plaja aflată la o oră de București care amintește de Cuba
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prețurile ridicate de pe litoralul românesc îi fac pe mulți să aleagă alternative mai ieftine. Una dintre ele este o plajă aflată la numai o oră de București, pe malul Dunării. Peisajul pe care îl oferă amintește de Cuba, nisipul este fin, iar prețurile sunt pentru mai toate buzunarele.

O plajă care aduce aminte de Cuba se află la doar o oră de București, iar turiștii care sunt tentați s-o viziteze au parte de prețuri accesibile. Este vorba despre o plajă privată, situată la malul Dunării, în Călărași.

Plaja aflată la o oră de București, pe malul Dunării, care amintește de Cuba

Plaja privată de la malul Dunării este, de fapt, un sat de vacanță în care există restaurant, loc de joacă și căsuțe unde turiștii se pot caza peste noapte. Pentru a ajunge la plaja care amintește de Cuba trebuie să mergeți prin parcul mare din Călărași, apoi să luați catamaranul pentru a traversa brațul Borcea până la plajă. Cu doar 50 de lei plătiți taxa de acces pentru două persoane, care include traversarea cu catamaranul, două șezlonguri și o umbrelă. În această perioadă, nivelul apei din Dunăre a scăzut foarte mult din cauza secetei, la fel cum s-a întâmplat cu mai toate cursurile de apă. Astfel, cei care aleg să meargă pe această plajă privată trebuie să nu-și facă așteptări că va fi ca la mare.

Totuși, turiștii au parte de serviciile necesare în această locație. Pe plajă există cabine de schimb și dușuri, un beach bar colorat și o terasă unde se servește mâncare la prețuri rezonabile. Nu sunt permise mâncarea și băuturile de acasă (excepție fac băuturile și mâncarea pentru copiii foarte mici). Nici boxele și grătarele nu sunt acceptate. Dacă doriți să stați peste noapte, aveți opțiunea să vă închiriați una dintre căbănuțele din lemn de la marginea pădurii din apropiere. Unele căsuțe au baie proprie, altele nu, iar în aceste cazuri aveți amenajate o baie comună și dușuri în zonă. Prețurile variază între 150 de lei și 250 lei/noapte. Păduricea din apropiere este ideală pentru drumeții.

Citit 5048 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 01:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.