Un gălățean aleargă la altitudine în Franța pentru o cauză nobilă

Un gălățean aleargă la altitudine în Franța pentru o cauză nobilă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălățeanul Benea Marinachi, un pasionat al sporturilor, va alerga în cadrul unei curse de peste hotare, cu o cauză nobilă în spate. Cursa la care s-a înscris este una dură, 145 km cu +9200 m diferență de nivel, cu plecare la miezul nopții pe 23 august (luni spre marți) din Italia și finish în Franța, la Chamonix. Timpul maxim alocat acestei curse este de 44 de ore, fiind considerată una dintre cele mai dificile curse din circuit.

Benea Marinachi este recunoscut pentru cursele sale cu scop umanitar, la care a mai participat și în trecut.

"Anul acesta am ales să alerg pentru Asociația Marinuș Gălbenuș, cu care mă cunosc de câțiva ani. Știu că am prieteni cu sufletul mare și pe această cale doresc le mulțumesc celor care au fost alături de mine și s-au implicat. Cei de la Asociația Marinuș Gălbenuș își dedică timpul pentru a face lucruri minunate, pentru a-i ajuta pe copiii aflați în dificultate. Banii pe care îi strângem împreună vor merge către proiectul #BineIntensiv – Unități de terapie pentru acasă, prin care Asociația și-a propus să cumpere echipamente medicale", ne-a spus gălățeanul despre cauza pe care o susține.

Referitor la pregătirea pentru această cursă, Marinachi Benea se află deja de zile bune la altitudine pentru a se obișnui cu atmosfera.

"Anul trecut m-am înscris la un club de atletism tocmai pentru a pregăti cursa asta cât mai bine. Am venit cu zece zile înainte pentru a face câteva antrenamente și aclimatizare la 2500 m. Sper să strângem cât mai mulți bani pentru cauza Asociației Marinuș Gălbenuș".

Cei care doresc să doneze o pot face AICI.

Citit 1623 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.