Angajații de la ANRE „stau pe bani mulți”

Angajații de la ANRE „stau pe bani mulți”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, spune despre criza din domeniul energiei că este „poate cel mai dureros subiect al acestei perioade” pentru că afectează absolut toate statele și că ANRE a avut în ultimele luni „o tăcere nejustificată”. Ea a subliniat într-o emisiune, la Prima TV, că angajaţii ANRE „stau pe bani mulţi”.

„Virgil Popescu conduce acest comitet, fiind împuternicit de premier, numai că din acest comitet fac parte şi nişte instituţii, de altfel singurele care au printre atribuţii reglementarea pieţei energetice: ANRE-ul. Acest ANRE a avut în ultimele luni o tăcere… cum să-i spun eu? I-aş spune vinovată, o tăcere în acelaşi timp nejustificată, ştiţi, pentru că se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţii. Ştiţi, e foarte simplu tu, ca instituţie de reglementare să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei. Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliţia răspunde pentru stângăcii, pentru întârzieri. Noi putem discuta pe text legal şi pe atribuţii. Cel care avizează orice proiect de ordonanţă, cel care reglementează piaţa de energie este ANRE-ul, prin acel comitet, că au şi ei un comitet în interiorul ANRE, iar finanţarea bugetară a măsurilor pe care ANRE-ul le propune cu ajutorul Ministerului printr-o ordonanţă o face Ministerul Finanţelor”, a afirmat Gorghiu duminică, citată de news.ro

„Aştept ANRE-ul să-şi onoreze fişa postului şi să vină în comitetul interministerial cu propuneri bune pentru sectorul energetic. Aştept Ministerul Finanţelor, care face parte de asemenea din acest comitet, să vină cu impactul acelor măsuri pe care ANRE le poate propune, împreună cu ministerul Energiei, cu tot Guvernul să putem veni cu soluţia faţă de populaţia care aşteaptă”, a mai spus Alina Gorghiu, citată de news.ro

Ea a amintit că liberalizarea pieţei energiei este o obligaţie asumată de România înainte de aderarea la Uniunea Europeană, iar o renunţare la acest lucru ar duce România către o procedură de infringement: „E un mare pericol şi limita e destul de fină între a capitaliza electoral şi a fi uşor populist. Trebuie să fim foarte atenţi, să fim responsabili şi să încercăm să ne gândim la această perioadă ca fiind una mai mult cu costuri decât cu capital electoral. (…) Dă bine la public să spui: nu mai vrem liberalizarea pieţei pentru că… dar nu se poate. Este un mesaj otrăvit, un mesaj prin care tu minţi electoratul practic”.

Citit 1348 ori Ultima modificare Duminică, 21 August 2022 22:45

1 comentariu

 • postat de Marian
  Luni, 22 August 2022 08:27
  86.124.125.***
  Asa o fi cum ziceti, dar si PNL-istii vostri stau efectiv pe banii statului pe salarii nesitite, angajati pe pile toti lipitorii de afise de ani buni !!!!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.